Kortene gives op til L’hombre

Ikast L’hombreklub af 1961 har sæsonstart

Udgivet:05. september 2022, 11.32

Læsetid:1 minut

Ikast L´hombreklub er klar til en ny sæson. Foto: Torben Larsen

1 år siden

IKAST Sommeren er ovre, efteråret og vinteren nærmer sig, det er tid at tænke på at deltage i forskellige indendørs sysler. Her er kortspil et godt valg, og især det ædle spil L’hombre. Intet andet spil kræver så fine beregninger og frembyder så mange varianter under spillet.

- Har man kendskab til whist eller bridge, lærer man hurtigt reglerne i L’hombre, i klubben er vi klar til at give nye spillere undervisning i spillets regler og kortenes værdi. Det spændende ved L’hombre er, at kortene skifter værdi, afhængig af hvilken melding der gives, så allerede efter et par aftener er man klar til at spille med, fortæller Kaj Kristiansen fra klubben.

Godt for »de små grå«

Spillet kan spilles med fra tre til fem deltagere ved hvert bord.

Fordeling af pladserne foregår ved lodtrækning hver spilleaften, så man spiller ikke med de samme spillere hver aften. Der er ikke mødepligt, er man forhindret en mandag, er det ikke et problem. Nye spillere vil selvfølgelig blive hjulpet på vej, og nybegyndere bliver ikke kastet ud i spillet mod garvede spillere. Der vil være en grundig indlæringsperiode, idet spillet for nybegyndere kan virke noget uoverskueligt.

- Er du bidt af et godt spil kort, er L’hombre et godt valg, og en god udfordring for »de små grå«, siger Kaj Kristiansen. Ikast L’hombreklub spiller hver mandag aften fra september til udgangen af april, første gang er 5. september og man finder klubben i »Spillebulen« i Aktivitetscentret (Kongefløjen) ved Kongevejen.

Har man som nybegynder lyst til at stifte bekendtskab med spillet, giver klubben kaffen de to første gange.