DET ER DIT VALG - KV21

Fælleslisten klar med kandidater

Henrik Boelgaard fra Blåhøj er gået fra bestyrelsespost i Venstre til at stille op for Fælleslisten til kommunalvalget i november

28. april 2021, 05.09

Henrik Kraglund og Lotte Stoltenborg genopstiller begge for Fælleslisten, mens Henrik Boelsgaard er ny mand på listen ved det kommende byrådsvalg. Foto: Henrik Ole Jensen

KOMMUNALVALG Forleden meddelte Carl Jensen (V), at han efter en snes år i lokalpolitik ikke genopstiller til det kommende byrådsvalg.

Han gav dog udtryk for, at han håbede på, at Blåhøj også i fremtiden vil være repræsenteret i byrådet.

Nu er hans drøm delvist gået i opfyldelse.

I hvert fald har en kandidat meldt sig på banen.

Det drejer sig om 49-årige Henrik Boelsgaard.

Han stiller op for Fælleslisten, og har dermed foretaget en omvendt Carl Jensen, der startede i byrådet for Fælleslisten, men i forbindelse med sidste valg gik over til Venstre.

Henrik Boelsgaard har selv udtalt, at han har været Venstremand siden fødslen, og han har også på det seneste siddet i bestyrelsen for partiforeningen i Brande. Han har dog aldrig været opstillet for Venstre.

Den nye kandidat for Fælleslisten begrunder skiftet fra Venstre med, at han er blevet skuffet over partiets syn på de mindre samfund, ikke mindst i Blåhøj, hvor skolen ad flere omgange har været i fare for lukning, og hvor Venstre også går ind for flere vindmølleprojekter.

Ud over at tale de små samfunds sag, er den nye Fællesliste-kandidat også godt inde i handicapområdet, idet han har en datter, der er mentalt handicappet.

Henrik Boelsgaard er bosat i Blåhøj sammen med hustruen Lisbeth, der er indehaver af Skattekisten i Brande. Parret har tre børn sammen, og Henrik Boelsgaard har desuden en søn fra et tidligere forhold.

Inden han blev selvstændig entreprenør, var han ansat ved forsvaret. Han er født i Brande, men har de sidste mange år haft adresse i Blåhøj.

Fælleslisten er i forvejen repræsenteret i byrådet i Ikast-Brande ved Lotte Stoltenborg og Henrik Kraglund.