Pædagoguddannelsen i Ikast er stadig populær

Udgivet:06. juli 2018, 07.31

Læsetid:2 minutter

Igen i år kan pædagoguddannelsen i Ikast se frem til fuldt hus. Det står klart efter VIA University College har opgjort dette års ansøgningstal. ? Foto: Presse

5 år siden

IKaST Torsdag 5. juli var sidste chance for at søge ind på en videregående uddannelse i år. Og ved ansøgningsfristen har pædagoguddannelsen i Ikast i år modtaget 255 ansøgninger, hvoraf 117 ansøgere har uddannelsen som deres første prioritet. Dermed modsvarer antallet af 1. prioritetsansøgninger meget godt de i alt 118 uddannelsespladser, som var udbudt sidste år.

Færre ansøgere end sidste år

Selvom der igen ser ud til at blive fuldt hus på pædagoguddannelsen i Ikast, er antallet af ansøgninger faldet i forhold til sidste år, hvor 163 ansøgere havde uddannelsen som deres første prioritet.

Faldet i antallet af ansøgninger skal dog ses i lyset af, at søgningen til stort set alle uddannelserne er steget de seneste ni år i træk. Derfor er det naturligt, at stigningen ikke bare fortsætter, særligt med tanke på de mindre ungdomsårgange, lyder det blandt andet fra rektor på VIA University College, Harald Mikkelsen.

- Det afgørende er, at der stadig er rigtig mange unge, der søger ind på vores uddannelser - endda flere, end vi har mulighed for at optage. Erfaringsmæssigt forventer vi derfor igen i år at få fyldt stort set alle vores over 40 forskellige videregående uddannelser op, siger han.

Populære professionshøjskoler

Pædagoguddannelsen i Ikast er en del af VIAs Campus Silkeborg, som også uddanner lærere og sygeplejersker. Samlet set har cirka hver 10. ansøger i Danmark en af VIAs omkring 40 uddannelser i Region Midtjylland som deres 1. prioritet.

- Den generelt store søgning til VIA beviser for mig, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som veksler mellem teori og praksis. Vores dna er jo, at den teori, de studerende lærer på uddannelsen, skal kunne bruges direkte i job fra dag ét på en arbejdsplads, siger Harald Mikkelsen.

På pædagoguddannelsen i Ikast har man netop tradition for at have et tæt samarbejde med de lokale offentlige og private arbejdspladser. Det gælder både i forhold til praktikpladser og i forhold til studerende, som vælger at bosætte sig og finde arbejde i lokalområdet efterfølgende.

Ansøgerne får besked lørdag 28. juli, om de er optaget på pædagoguddannelsen eller ej. Efterfølgende skal de ansøgere, der har fået tilbudt en studieplads, bekræfte på VIAs optagelsesportal, at de stadig er interesserede i at starte på uddannelsen.