Kæmpe lokal opbakning til jubilæumskoncert

Unge Sangere er i fuld gang med forberedelserne til weekendens koncert med seks sangere

Udgivet:04. november 2021, 17.33

Læsetid:2 minutter

Morten Rune (t.v.) mødte tilfældigt Rotarys’ Bo Toft Jepsen og Jakob Lauridsen i Bakkehuset, hvor koncerten finder sted.Foto: Privatfoto

KONCERT Talentkonkurrencen Unge Sangere fejrer i weekenden 25-årsjubilæum og har i den anledning modtaget et større beløb fra lokale kræfter. Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Talentshowet har skabt flere store navne, og forleden var en af de lokale kendte på besøg i Ikast.

- Unge Sangere-konkurrencen var en unik mulighed for at mærke sig selv i forhold til andre unge med interesse for sang og musik. Det betød virkelige meget for min musikalske udvikling.

Sådan siger Morten Rune, lokal singer/songwriter fra Ikast forud for jubilæumskoncerten på søndag.

Morten Rune betræder nu sine brædder i Aarhus-området og er en af de seks sangere, der søndag 7. november træder op på Bakkehusets scene som en del af Talentkonkurrencen Unge Sangeres corona-udskudte 25-årsjubilæumskoncert.

Morten Rune var selv med i tre år, startende med 2006 og stod i øvigt som vinder af musicalprisen et af årene.

- Det betød ekstremt meget for mig, både at vinde, men også at møde et halvt hundrede andre unge, som man kunne sparre og vidensdele med, lyder det fra sangeren.

Penge til gode formål

Morten Rune var forleden forbi Bakkehuset i Ikast for at besøge familien, men også for at tjekke koncertstedet ud.

Her stødte han på to af repræsentanterne for Ikast Rotary Klub, Bo Toft Jepsen og Jakob Lauridsen. Den ene har været - den anden er formand for klubbens projektudvalg, der støtter såvel internationale som lokale projekter.

I dette tilfælde har Rotary valgt at støtte jubilæumskoncerten med et større beløb. Det samme gør sig i øvrigt gældende for Ikast-Brande Kommune, Lions Club Ikast, Ege-Fonden og Midtjysk Skole- og Kulturfond.

Ud over pengebeløbet vil Rotarys medlemmer servere gratis champagne og en snack i koncert-pausen.

- Vi giver penge til gode ting. Det kan være en skole i Afrika, tv på et plejehjem eller som her Unge Sangeres jubilæumskoncert, siger Jakob Lauridsen.

- Og vi gør det, fordi talentkonkurrencen med succes har kørt i 25 år og for at sikre, at man kan gennemføre en jubilæumskoncert som den, vi skal opleve 7. november, siger Bo Toft Jepsen.

Udover Morten Rune medvirker fem andre professionelle opera- og musicalsangere, som med Ulrich Stærk ved klaveret med garanti vil give en pragtkoncert på søndag om eftermiddagen.

Konferenciers ved koncerten er Aage Christiansen og Steen Hebsgaard, der begge var med til at starte Unge Sangere for over 25 år siden.

Steen Hebsgaard (t.v.) holdt forleden foredrag i Lions Club Ikast, hvor han modtog den økonomiske støtte til koncerten her fra sekretær Jesper Lindstrøm og præsident Karl Christensen. Foto: Privatfoto