Lokale kirker inviterer turister indenfor

Udgivet:03. juli 2023, 15.26

Læsetid:1 minut

Skulpturen »Evighed« ved Isenvad Kirke er omtalt i årets brochure over danske vejkirker. Foto: Privat Foto

3 måneder siden

432 danske kirker har status som vejkirker. De er alle med i to brochurer, som Kirkefondet hver år udgiver med oversigtskort og beskrivelser af kirkerne som inspiration til turister, der bevæger sig rundt i sommerlandet. Der er én brochure over de jyske kirker og en anden med kirkerne på de danske øer.

Fonnesbæk Kirke og Isenvad Kirke er med i årets brochure, som blandt andet fremhæver nogle af de kunstværker, man kan se i de to lokale kirker. Det gælder værker af Arne Haugen Sørensen, Sven Havsteen-Mikkelsen og Bent Exner i Fonnesbæk – og Jens Chr. Jensens skulptur »Evighed« ved Isenvad Kirke.

Adgangsforhold og faciliteter

I brochurerne med de danske vejkirker finder man oplysninger om åbningstider, adgangsforhold og faciliteter i kirkerne. Her kan man blandt andet se, at både Fonnesbæk og Isenvad kirker kan besøges i kørestol, og i Isenvad kan rejsende på elcykler få ladet batteriet op, mens de beskuer kirken, kunsten og kirkegården.

Brochurerne kan fås i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer. De 432 kirker betaler for at få status som vejkirke. Prisen omfatter omtale i brochurerne og distribution af brochurerne til kirkerne selv og til turistbureauer og andre steder, hvor turisterne kan få dem.

Man er selvfølgelig også velkommen til at lægge vejen forbi de kirker, der ikke har status som vejkirke. Her kan det være en god idé at besøge kirkens hjemmeside inden besøget for at blive klogere på åbningstider og adgangsforhold.