Menighedsrådet inviterer til foredrag: Tidligere toppolitiker besøger Engesvang

Indbyggerne i Engesvang kan se frem til et interessant foredrag om et langt liv i politik

Udgivet:25. januar 2023, 22.51

Læsetid:1 minut

Henrik Dam Kristensen kommer til Engesvang 25. januar, hvor han holder foredrag. Foto: Steen Brogaard

1 måned siden

FOREDRAG 25. januar kommer politikeren Henrik Dam Kristensen til Engesvang. Det skriver menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen i en pressemeddelelse.

Ved valget i november forlod socialdemokraten Henrik Dam Kristensen Folketinget og dermed også posten som tingets formand. I den officielle rangorden har folketingsformanden den fornemmeste placering af folkevalgte - mere fornem end statsministeren.

- Vi er meget stolte over, at Henrik Dam Kristensen med det samme sagde ja til at bruge sin nye pensionisttilværelse til at komme her til Engesvang for at fortælle om sit eventyr, siger Hans Jørgen Hansen.

Fra postbud til minister

Henrik Dam Kristensen vil fortælle om, hvordan det har været at begynde som landpostbud i Vorbasse og slutte sin karriere i Folketingets formandsstol.

Efter en halv snes år som postbud kom han til at arbejde for først Dansk Flygtningehjælp i Grindsted og siden som leder af den lokale AOF-aftenskole.

Han blev første gang valgt til Folketinget i 1990. Efter få år fik han sin første ministerpost som landbrugs- og fiskeriminister. Han blev også socialminister, inden han blev valgt til Europaparlamentet i 2004.

I 2007 blev han igen valgt til Folketinget og blev i den forbindelse repræsentant i Nordisk Råd, hvor han i to perioder har været præsident for rådet.

I forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidts regering fra 2011 var han først transportminister og siden beskæftigelsesminister. Efter valget i 2019 blev han valgt til formand for Folketinget.

Han bor nu i Grindsted.