Børn støvsugede Isenvad for affald

Uge 16 bød på affaldsindsamling i hele kommunen - og i Isenvad gav både børnehavebørn og SFO’en den gas med indsamlingen

Udgivet:22. april 2021, 14.50

Læsetid:1 minut

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling er en årlig begivenhed, som mange skoler, foreninger og familier deltager i. Den endelige opgørelse for årets indsamling ventes snart. Foto: PR-foto

2 år siden

AFFALD Takket være en ihærdig indsats fra både Børnehuset Isenvad og Isenvad SFO i uge 16, er naturen i Isenvad og omegn nu et renere sted at være.

Børnene i Børnehuset Isenvad har sammen med pædagogerne samlet affald rundt i Isenvad by. De små poder har ihærdigt samlet affald, som andre blot har efterladt på fortove, i hække og på græsarealer.

SFO-børnene i har samlet affald hver eftermiddag hele ugen. De har samlet langs vejene i Isenvad. Særligt på Toftlundvej var udbyttet stort. Her var børnene opdelt i flere grupper, som alle samlede betydelige mængder.

- En gruppe, som gik på den sydligste del af Toftlundvej, var dog særlig heldig med deres indsamling. Mens de gik og samlede affald, standsede en bilist og forærede børnene 200 kroner, som de kunne købe is for. Manden takkede børnene for indsatsen og mente, at de skulle have en belønning, fortæller Alan Martinsen, der er institutionsleder i Isenvad.

- Efter sådan en oplevelse steg børnenes motivation yderligere, således har flere af børnene været med til at samle affald hver dag i uge 16. Det er også en motivationsfaktor, at de, der har været ude for at samle affald, får kage, når de kommer hjem. Når de andre børn ser det, får de lyst til at komme med dagen efter, uddyber han.

I ugens løb har børnene samlet en stor trailer fuld affald, som skal sorteres og vejes inden det køres på genbrugspladsen. Resultaterne indrapporteres til Danmarks Naturfredningsforening, hvor der sidste år blev rapporteret om indsamling af 53.000 kg. affald fra naturen.

Så meget affald samlede de

237 kilo affald i alt

173 stykker fastfood-emballage

22 mundbind

185 dåser uden pant

58 dåser med pant

53 glasflasker