Vildt comeback: HIH hentede stor slutspilssejr i København

Herning-Ikast var nede med fem ved pausen, men vandt 30-25 i hovedstaden

24. marts 2021, 22.09

Cecilie Brandt (t.v.) og Stine Skogrand standser Københavns Larissa Nusser under onsdagens intense slutspilskamp i hovedstaden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Af Ole Bitsch

obi@herningfolkeblad.dk

Sikke et comeback - sikke en sejr!

Herning-Ikast Håndbold leverede en vanvittig flot forvandling, da holdet onsdag aften tog hul på slutspillet i Bambusa Kvindeligaen. Det skete i form af en fornem udesejr på 30-25 over København Håndbold.

Efter indsatsen i en fejlpræget, tempopskruet og nervøs første halvleg var der umiddelbart udsigt til et midtjysk nederlag.

HIH-kvinderne var nede med 9-14 ved pausen, men i de sidste 30 minutter - hvor københavnerne kollapsede og midtjyderne sprudlede - blev kampforløbet fuldstændig vendt på hovedet i Frederiksberg Hallerne.

Men oven på en tung første halvleg, hvor HIH måtte forholde sig til mange boldtab, et direkte rødt kort til stregen Mie Sando, der kom for sent i en voldsom tackling mod Københavns Larissa Nusser, samt en scoringspause på hele 10 minutter, viste Herning-Ikast høj moral.

Blot ni minutter skulle gæsterne bruge på at indhente Københavns forspring. En i anden halvleg skarp Ingvild Bakkerud udlignede til 16-16, og selvom værterne bragte sig foran med 17-16, var det signalet til Herning-Ikasts uimodståelige jagt på de to vigtige point.

13 minutter efter pausen havde HIH’erne scoret 11 gange mod hjemmeholdets blot 3 træffere. Eksempelvis gik udeholdet fra 16-17 til 24-17 - en fase, hvor en velspillende Sabine Englert i målrammen scorede to gange i et tomt net, da de desperate københavnerne gang på gang blev fanget i mislykkede syv-mod-seks-satsninger.

En anden bagspiller, der hævede niveauet og intensiteten i anden halvleg, Helene Fauske, bragte Herning-Ikast foran med syv mål, da der manglede 10 minutter.

På det tidspunkt havde også fløjen Emma Friis markeret sig positivt i det effektive angrebsspil, men det var især Sabine Englert og HIH-defensiven, hvor der var et vellykket comeback til stregprofilen Vilde Johansen, der gjorde udslaget i hovedstaden.

I slutspilspuljens anden kamp vandt de forsvarende danske mestre fra Team Esbjerg sikkert med hele 37-22 ude over Silkeborg/Voel KFUM.

Efter første runde har Esbjerg fire point på førstepladsen, mens Herning-Ikast nu er på tre point. København og Silkeborg/Voel er fortsat uden point.