Han kommer med en fortid fra Jesperhus Blomsterpark: Ny vinduespudser- og havemand i byen

Svend Erik Bruun har åbnet for et nyt kapitel i sit liv og er sprunget ud som selvstændig vinduepudser og havemand i Ikast

Udgivet:25. november 2022, 09.00

Læsetid:2 minutter

Svend Erik Bruun er klar til at pudse byens vinduer og ordne haver med sit nye firma. Foto: Linna Grøn

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| mkc@herningfolkeblad.dk

1 år siden

IKAST Han læner sig tilbage i stolen ved køkkenbordet og lader ansigtet hvile i sin hånd. Han tænker sig lidt om og tænker tanken til ende.

- Jeg har nok altid haft flair for havearbejde, og det kommer fra min fortid, hvor jeg i 10 år arbejdede i Jesperhus Blomsterpark.

Ordene kommer fra ikastboen Svend Erik Bruun. Han er oprindelig fra Mors og er netop sprunget ud som selvstændig vinduespudser samt havemand i Ikast.

- Jeg har længe gået med en drøm om at lave havearbejde for folk, og selve vinduespudserdelen har jeg taget med ind i mit nye firma, som hedder Ikast Vinduespolering og Haveservice. Folk efterspørger vinduespudsning, når de får ordnet have, så det er nærliggende at tage den del med ind, forklarer Svend Erik Bruun.

Her er plads

I oktober i år stoppede han i sit tidligere virke som pedel og hotelværk hos Hotel Ikast. Som nævnt kunne han mærke en følelse i maven af, at lysten til at være selvstændig er vendt tilbage.

- Jeg har tidligere været selvstændig vognmand, så jeg har erfaring derfra. Også det personalemæssige. Men jeg har som udgangspunkt ingen planer om at have ansatte i Ikast Vinduespolering og Haveservice, fortæller Svend Erik Bruun.

Efter lige knap tre uger som byens nye vinduespudser og havemand er Svend Erik Bruun ganske fortrøstningsfuld.

- Selvfølgelig er her plads til mig også. Det er bare at komme ind på markedet. Jeg er faktisk positivt overrasket over, hvor mange der allerede har ringet. Det viser sig, at der er en stor efterspørgsel på havemænd og også vinduespudsere, siger Svend Erik Bruun og tilføjer:

- Jeg har allerede fået flere aftaler med grundejerforeninger.

Selv om Svend Erik Bruun er fortrøstningsfuld over muligheden for at etablere sig som selvstændig i området, så har han endnu ikke sat alt på et bræt.

- Jamen, jeg er faktisk også buschauffør, hvor jeg om morgenen og om eftermiddagen kører med skolebørn. Det er et job, jeg også elsker, så lige nu har jeg mit firma indimellem mine buskørsler, lyder det fra Svend Erik Bruun.