Nu liver Kongefløjen på Vestre op igen

Frivilligcenter Ikast-Brande og Aktivitetshuset Ikast rykker ind i Kongefløjen på tidligere Vestre Skole i Ikast

Udgivet:06. januar 2018, 16.55

Læsetid:5 minutter

Fra venstre ses næstformand i Frivilligcenter Ikast-Brandes bestyrelse, Per Villumsen, formand for selvsamme bestyrelse, Eddie Sørensen og Inger Krogh fra Aktivitetshuset Ikast. De er nu klar til at skyde 2018 i gang i de nye lokaler i Kongefløjen. Foto: Steen Hebsgaard

Aske Cornelis Visser Ottosen
| aso@herningfolkeblad.dk
Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

5 år siden

Ikast-Brande Det har været tomt i lokalerne på den såkaldte Kongefløj, siden Vestre Skole rykkede ud sidste år.

Men nu er der ved at blive skabt nyt liv den gamle skolefløj.

Gennem de sidste uger har Frivilligcenter Ikast-Brande, der tidligere havde lokale i Møllegade i Ikast, flyttet alt deres interiør ind i lokaler på den tidligere folkeskole. Det samme har gjort sig gældende for Aktivitetshuset Frisenborg, der samtidig skifter navn til Aktivitetshuset Ikast.

Da Mediehuset Ikast-Brande var til pressemøde hos de nye beboere i Kongefløjen, var der store smil og naturligvis stor tilfredshed med de nye omgivelser.

- Vi får jo nogen væsentligt bedre kontorforhold, fortæller Charlotte Holleufer, der er daglig leder af frivilligcentret, der dækker hele kommunen.

Tidligere havde centret små lokaler på biblioteker, indtil man for fire og et halvt år siden rykkede ind i lokalerne på Møllegade 15.

- Med de nye forhold i Kongefløjen får vi mulighed for at lukke døren og lave nogle ting på vores kontor, og samtidig være projektvugge, som er en af de ting, vi rigtig gerne vil sætte større fokus på. Vi vil meget gerne hjælpe nye foreninger på vej, siger Charlotte Holleufer.

Udover Frivilligcenterets to kontorlokaler vil der også være et lokale, som foreninger kan leje.

I de tidligere lokaler lå mødelokalet samme sted som Charlotte Holleufer havde kontor. Det bliver der nu ændret på.

- Det kommer til at ligge overfor frivilligcenterets to lokaler. Den synergi, der er med stadig at møde dem, den er rigtig hyggelig. Men de bor ikke samtidig ved siden af mit skrivebord. Nu kan vi gå ud og mødes på gangen, siger hun.

Nye muligheder med »kongelogen«

Lokalet, som foreninger fra hele kommunen kan leje, får navnet »kongelogen«.

Udlejningen af det lokale vil Vibeke Grønskov, som er frivilligkoordinator ved Ikast-Brande Kommune, indtil videre administrere.

- Det, vi sammen med foreningerne ønsker at holde fast i, er, at der skal være en vis fleksibilitet i lokalet. Det er ikke et lokale, man flytter ind i fra mandag formiddag til fredag eftermiddag med sin aktivitet. Men har man behov for et lokale en gang eller to i ugens løb, så har man mulighed for det, siger Vibeke Grønskov.

Derudover vil det også være muligt at leje nogle af de lokaler, som Aktivitetshuset Ikast i hverdagen har deres aktiviteter i.

Eksempler på nogle af de foreninger, der allerede nu, benytter Kongefløjen, er Ældre Sagen, Røde Kors, Red Barnet og en nye eritreisk kulturforening.

Kompasset skal indstilles

Inger Krogh, der er formand for Aktivitetshuset Ikast (før Frisenborg), red. påpeger, at det kun er lokationen og navnet, der kommer til at være anderledes.

- Det er nye omgivelser, men alt andet er det samme, siger hun.

Aktivitetshuset, som henvender sig til pensionister, førtidspensionister og efterlønnere, får på Kongefløjen fire lokaler med blandt andet poolborde og træningsaktiviteter, og så vil der yderligere være aktiviteter i det tidligere skolekøkken, som de indtil sommeren deler med eleverne fra Østre Skole.

Inger Krogh er sikker på, at brugerne i aktivitetshuset nok skal falde på plads på Kongevejen 62.

- De kommer til at glæde sig, men de skal lige vænne sig til det. Nu har de gået nede på Frisenborg i 30 år, så der er lige nu nogle, der skal have ændret, hvad vej de skal. Kompasset skal lige indstilles, konstaterer hun.

Alle nye indvånere i Kongefløjen synes, flytningen er gået smertefrit.

- Vi har haft en stor flok frivillige, som har hjulpet os.

Indvielse med boblevand

Mandag 15. januar vil der være officiel indvielse af stedet med boblevand, pindemadder, kaffe og kage.

På dagen vil der være taler, hvor der blandt andet vil blive fortalt om forløbet.

Formanden for frivilligcentrets bestyrelses, Eddie Sørensen, er på dagen toastmaster.

- Jeg tænker, at det bliver en rigtig fornøjelig dag, hvor vi skal vise vores foreninger, hvor vi nu bor, fortæller han.

Indvielsen er for alle interesserede, foreninger og politikere, og dem der ikke har nået at melde deres ankomst på forhånd kan trygt møde op.

En livlig kongefløj

Frivilligkoordinator Vibeke Grønborg ser frem til at få frivilligcentret og aktivitetshuset under samme tag.

- Det har været helt vildt spændende både at have været med i den her indledende proces i forhold til at finde hinanden og så at få den her løsning op at stå, fortæller hun og fortsætter:

- Det bliver spændende at følge, hvad det kan give af resultat, når man kommer til at gå på de samme gange og benytte det samme køkken, og hvad der ellers kan komme af snitflader i løbet af dagen. Foreløbig er der udvist masser af ejerskab og ansvarlighed.

Allerede på i mandags tog både Frivilligcenter Ikast-Brande og Aktivitetshuset Ikast officielt de nye faciliteter i brug og om den kommende dagligdag på Kongefløjen konstaterer næstformand i frivilligcentrets bestyrelse Per Villumsen kort:

- Der bliver livligt her.

Ældresagen er allerede igang i Kongefløjens køkken. Her vasker Hans Chr. Jeppesen, Børge Nielsen og Martin Lauridsen op efter torsdagens »Herreværelset«. Foto: Steen hebsgaard
Alle er glade for de nye omgivelser og muligheder for at mødes på tværs. Her er det fra venstre formand for Aktivitetshuset Ikast, Inger Krogh, formand for frivilligcentret, Eddie Sørensen, leder af frivilligcentret, Charlotte Holleufer, og næstformand samme sted, Per Villumsen. Foto: Steen Hebsgaard