Lokale støttekroner går til klimahaver

Udgivet:02. marts 2022, 13.05

Læsetid:1 minut

For to år siden fik Grace Peto fra Kenya en klimasikret køkkenhave fra Folkekirkens Nødhjælp. Hun lærte også nye teknikker, der sikrer det bedste udbytte af haven, og det har ændret livet for hele hendes familie. Foto: Bax Lindhardt/Folkekirkens Nødhjælp

KØKKENHAVER Mange af verdens fattigste familier er også dem, der bliver hårdest ramt af klimaforandringerne. Derfor samler Folkekirkens Nødhjælp ind til klimahaver, når der er landsindsamling søndag 13. marts.

er tit mennesker i den yderste nød, der står i forreste række, når klimaforandringerne rammer. Det kan ske i forbindelse med tørke, oversvømmelse, orkaner eller andre hændelser, der hænger sammen med, at klimaet ændrer sig i disse år. For mange af familierne betyder det sult og hjemløshed.

Klimaresistente køkkenhaver

Folkekirkens Nødhjælp er i gang med en række projekter rundt i verden, som handler om at gøre de fattige familier bedre rustet til at klare sig, når klimaforandringerne rammer. Derfor handler årets landsindsamling om at skaffe penge til klimahaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr. Indsamlingen skaffer også midler til regnvandsopsamling og klimakomfurer, der giver de fattige familier muligheden for at lave mad over energieffektive og røgfrie komfurer. For 25 kroner kan en familie få klimaresistente afgrøder. 150 kroner rækker til en klimavenlig køkkenhave, og for 500 kroner kan en familie få et vandingssystem, der kan sikre afgrøderne igennem perioder med tørke.

94,9 procent går direkte til nødhjælp

Der er omkring 12.500 frivillige, der bruger et par timer eller tre på at samle ind for Folkekirkens Nødhjælp søndag 13. marts. De indsamler i gennemsnit godt 900 kroner. Folkekirkens Nødhjælp bruger 5,1 procent af det indsamlede beløb til administration, mens 94,9 procent går direkte til nødhjælps- og udviklingsprojekter blandt verdens fattigste.

Folkekirkens Nødhjælp fejrer 100 års-jubilæum senere i år. Organisationen blev stiftet af lederne for 22 europæiske landes kirker i et forsøg på at hjælpe europæere, der stadig led under konsekvenserne af 1. verdenskrig. Efter 2. verdenskrig ændrede organisationen fokus og hjælper nu fattige over hele verden uafhængigt af tro og religiøs overbevisning.