Ærgrelse i premieren: FCM måtte nøjes med uafgjort mod yndlingsmodstander

Gustav Isaksens træffer rakte kun til et enkelt point for FC Midtjylland mod Randers FC

Udgivet:15. juli 2022, 21.05

Læsetid:2 minutter

Victor Lind og Anders Dreyer græmmer sig over en misset chance. FCM pressede hårdt på i slutfasen, men måtte nøjes med 1-1 mod Randers. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

8 måneder siden

FODBOLD Ærgrelsen var til at se på FCM-spillerne og i særdeleshed på fansene, da sæsonens første superligakamp blev blæst af.

FC Midtjylland måtte nøjes med ét point på hjemmebane mod Randers, som ulvene ellers normalt har et usædvanligt godt tag på.

I sidste sæson vandt FCM alle fire kampe mod Randers, og det er næsten 10 år siden kronjyderne landede deres seneste sejr mod ulvene.

Det lignede også en midtjysk sejr, da Gustav Isaksen ni minutter efter pausen bragte FCM i front.

Evander Ferreira løftede bolden frem til Anders Dreyer i feltet, og angriberen headede fluks bolden over mod Gustav Isaksen. Den ramte en Randers-fod på vejen, men Isaksen havde fanget meningen og stod klar med en stram inderside til 1-0.

Bare seks minutter senere udlignede Randers. Indskiftede Jesper Lauridsen, der har en fortid i FCM, sendte et frispark i feltet, og Nicolai Brock-Madsen fik hovedet på og tvang keeper Elias Olafsson til en stor redning. Men Adam Andersson, tvillingebror til FCM’s Joel Andersson, samlede få sekunder efter en sløj clearing op og flugtede bolden over i fjerneste hjørne med fuld appel. 1-1.

Midtjylland pressede mere og mere på for et sejrsmål i slutfasen - med chancer til Victor Lind, Nikolas Dyhr, Juninho og Sory Kaba. Men ind kom bolden ikke.

FCM-initiativ uden skarphed

Det var FCM, der tog det meste af det spillemæssige initiativ fra start, men Randers - der havde ændret formation til 5-4-1 i dagens anledning - kom til stort set ligeså mange og store chancer på deres kontrastød i første halvleg.

Anders Dreyer havde halvlegens bedste FCM-chance, da den tilbagevendte angrebsstjerne strøg mellem to Randers-forsvarere i feltet med et fikst fodskifte og sendte et tørt hug mod nærmeste hjørne. Randers-keeper Patrik Carlgren havde dog læst den og diskede op med en flot redning.

Der var tilløb til andre fine situationer - blandt andet over hurtige Edward Chilufya, men skarpheden manglede i indlæg og afleveringer i feltet.

Chancerne blev flere og større i anden halvleg, men FCM formåede kun én gang at passere den stærkt spillende Patrik Carlgren i Randers-målet.

Genoplev kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog lige herunder: