Rekordoverskud i udfordrende år

DK Company konstaterer med stor tilfredshed, at Ikast-koncernen på trods af et udfordrende 2020 opnår et rekordoverskud på 335 millioner kroner

Udgivet:26. maj 2021, 14.21

Læsetid:2 minutter

DK Company i Ikast ejer 23 brands, har 16.000 engroskunder og 200 helt og delvist ejede detailbutikker samt en e-handels platform. Den årlige omsætning er på mere end 3,2 mia. kr. Koncernen har selskaber i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Belgien, Tyskland, Frankrig, Holland, UK, Schweiz, Spanien, Canada, Kina samt repræsentation i Tyrkiet og Bangladesh. Foto: PR-foto

ERHVERV DK Company har i 2020 oplevet et af de mest lærerige og udfordrende år i koncernens historie, konstaterer koncernchef Jens Poulsen.

Året startede med gode udsigter til rekordomsætning og rekordresultat, men koncernen blev som de fleste andre hårdt ramt af Covid-19, først i form af manglende leverancer fra fjernøsten og senere nedlukninger på hovedparten af koncernens markeder.

- I marts og april måned sidste år så krisen uoverskuelig ud, og sigtbarheden var lig nul. I maj begunstiges vi af det held, at butikkerne lukker op igen, og vi får leveret hovedparten af sommerkollektionen ud. De kommende måneder præsteres et flot salg hos vores kunder, helt frem til nedlukningen igen i december. Aldrig før i historien har vi oplevet så stor en variation af nedsmeltning og opblomstring, siger Jens Poulsen i en pressemeddelelse.

- Vi iværksatte i starten af Corona-krisen en »30/30 plan«, idet vi gjorde klar til at miste 30 procent af omsætningen og med et mål om at reducere omkostningerne tilsvarende. Medarbejderne støttede op og gik 20 procent ned i løn. Desværre måtte vi samtidig sige farvel til en række gode medarbejdere. Heldigvis blev både salget af sommervarer og også efteråret langt bedre end frygtet. Vi tilbagebetalte derfor allerede i juni 2020 vores medarbejdere lønnedgangen, fortsætter Jens Poulsen.

Rekordresultat på trods

Koncernchefen konstaterer med stor tilfredshed, at DK Company i 2020 opnår et rekordresultat på 335 millioner kroner før skat på trods af mange udfordringer.

Resultatet præsteres på trods af, at koncernen i forhold til budgettet for 2020 tabte 520 millioner kroner i omsætning som følge af Covid-19.

- Det er i kriser vores værdier om at skabe »win-win« bliver testet. I en presset situation har vi formået at skabe konstruktive løsninger for både vores leverandører, kunder, medarbejdere og firmaet, siger Jens Poulsen, som er allermest stolt af den måde, som medarbejderne har udvist loyalitet, fleksibilitet og omstillingsparathed.

- Som virksomhed står vi tilbage fulde af taknemmelighed for at være kommet godt igennem en verdensomspændende krise, hvor kombinationen af hurtig reaktion fra ledelse og medarbejdere samt en portion held i forhold til genåbningerne har udgjort den rette cocktail, siger Jens Poulsen.

Udbetalte bonus

Da ledelsen i december konstaterede, at årsresultatet blev overraskende godt, valgte man at udbetale en ekstra bonus på 20 procent af en månedsløn til alle 2.200 medarbejdere i hele verden.

- Det gjorde vi som tak for en fantastisk fight, fleksibilitet og tålmodighed, lyder det fra Jens Poulsen.

Høje forventninger

Trods svære markedsforhold set i lyset af coronakrisen forventer DK Company at kunne øge både top- og bundlinje i det kommende regnskabsår for 2021.