Et center fyldt med tørstige og sultne

Mens regnen stod ned, var der sort af mennesker indendøre ved premieren på Strøgfood

Udgivet:01. september 2022, 18.00

Læsetid:3 minutter

Der var en herlig vrimmel af mennesker i Strøgcentret, da premieren på Strøgfood fandt sted. Udenfor trommede det ned med regn, men indenfor var der tørt og hyggeligt, og de sultne ikastboere spiste og drak, så der blev meldt udsolgt ved samtlige stande.

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

STRØGCENTRET Mens det blitzede lystigt udenfor, og regnen trommede ned, var en stor del af Ikast fredag eftermiddag samlet i Strøgcentret til Strøgfood.

- Vi blev kørt over, og der var naturligvis nogle skønhedsfejl, men den slags lærer man jo af, siger Jan Birk Knudsen, der er chef i Vores Ikast.

Trods de nævnte skønhedsfejl med lidt for få borde-bænke samt flere børnevenlige retter, så havde chefen mandag formiddag skruet det helt store smil på.

- Alt klappede, og tilstrømningen var langt over forventning. Det betød også, at udbyderne kunne melde udsolgt langt før beregnet. Men det var jo forinden vanskeligt at slå fast, hvor stor søgningen til arrangementet ville blive, siger Jan Birk Knudsen.

Han stod fredag i samme dilemma, som alle arrangører af åbent hus-arrangementer kender alt for godt, nemlig at sjusse sig frem til hvor mange deltagere, der kan tænkes at dukke op.

Og det blev altså til mange flere end selv de mest optimistiske havde regnet med.

Der har været et pænt tilløb til arrangementet, men det var altså værd at vente på.

Eksterne arrangører har således banket på for at være med til at arrangere et streetfood-arrangement i Ikast.

- Men vi valgte, at vi først og fremmest ville bakke lokale leverandører op og besluttede os derfor at arrangere selv, siger Jan Birk Knudsen.

Man ville heller ikke placere Strøgfood-arrangementet sideløbende med streetfood i Herning under VM i hest, så derfor blev det denne fredag.

- Vi vil helt sikkert gentage arrangementet og pudse det af, men overordnet blev det et rigtigt godt arrangement, hvor Strøgcentret midt i regnvejret viste sin store værdi, og det var også dejligt at se, at forretningerne i Strøgcentret bakkede op, siger Jan Birk Knudsen fra Vores Ikast, der sammen med Ikast Bymidte stod bag planlægningen af Strøgfood.

Flere næste gang

Mens der altså endnu ikke er sat dato på næste Strøgfood, så kan man roligt allerede begynde at slikke sig om munden og samle mundvandet.

Konceptet ved premieren var, at hver enkelt udbyder skulle have mindst et tilbud, der kunne købes for 60 kroner.

Her er, hvad der blev budt på ved de 12 stande, der deltog ved den første Strøgfood. Alle venter, at der vil deltage endnu flere næste gang.

Birkkjær: Vælg mellem fire slags kød og salater.

Bodholdtgård: Luksushotdogs

Café Nohr: Pastasalat med kylling.

Et Trin Op: Tre småretter.

Hotel Medi: Desserttallerken.

Ikast Mikrobryg: Fadøl og saft.

Jernbane Caféen: Kålsalat med falafler.

KøkkenPiraterne: Valg mellem to slags burger.

Masa Wine: Vin.

Mejers Vinhus: Vin og drinks.

Restaurant Noli: Fiske- eller frikadelleburger.

WinePartner: Vin.

Efter fredagens succes regner arrangørerne med, at endnu flere vil melde sig til, når der indbydes til den næste udgave af Strøgfood.

Alle lækkerierne var tilsat hygge, gensynsglæde og masser af snak. Hertil var der musikalsk underholdning, der blev leveret af Victor Svold og Henrik Bank.

Birkkjær klar inden det helt store rykind. Efter et par timer var alt udsolgt.
Der var stor variation i de retter og drikke, der blev budt på i forbindelse med den første Streetfood, men ikastboerne prøvede det hele. Foto: Privatfoto