I stearinlysets skær

Der blev læst nordiske fortællinger højt med levende lys og fællessang som akkompagnement

Udgivet:01. december 2021, 09.31

Læsetid:1 minut

Foto: Privatfoto

1 år siden

UHRE Foreningen Norden har i samarbejde med Ikast-Brande Bibliotek holdt en vellykket og stemningsfuld »Skumringstime« på Uhre Friskole.

Nordisk Litteraturuge, og herunder den årlige »Skumringstime« har været et kulturprojekt i over 20 år, som har haft som mål at sprede læselyst, litteratur og den nordiske fortælletradition over alt i de nordiske og baltiske lande.

Skumringstime-arrangementet er således en tradition, der stammer helt tilbage til 1997, hvor der hvert år læses højt af en nordisk tekst.

Drømme og længsler

Her samles tusindvis af tilhørere på mere end 2000 biblioteker og andre samlingssteder i Norden og Baltikum for netop denne aften at lytte til en nordisk fortælling i stearinlysenes skær.

Med baggrund i 100 år for det ålandske selvstyre, kunne godt 50 deltagere i »Skumringstimen« i år nyde godt af Marianne Holst-Larsens oplæsning af den klassiske roman »Katrina« af den ålandske forfatter Sally Salminen.

Den hyggelige aften blev afsluttet med musikalsk underholdning ved Aksel Rauff og fællessang af de nordiske melodier, alle med baggrund i årets tema: Drømme og længsler i Norden.