Ud af asken som den gode fe

Musical-performeren Pelle Hebsgaard blev headhuntet af Rasmus Seebach til rolle i ny musical

Udgivet:06. maj 2023, 06.00

Læsetid:3 minutter

Musicalperformer Pelle Hebsgaard er headhuntet til den nyfortolkede udgave af den gode fe i den nye muscialudgave af »Askepot«. Foto: Lasse Lagoni

Laila Kempel
Journalist

IKAST Vi kender alle historien om stakkels Askepot, de onde stedsøstre og hendes store held. Med hjælp fra den gode fe er hun blevet stadset op i balkjole og forfinede smukke sko og har til kongeballet held med at score prinsen.

Historien har Walt Disney gjort udødelig i tegnefilmen med de syngende mus, men nu får den også nyt liv på den danske musicalscene.

Rasmus Seebach har nemlig skrevet ny musik til den eventyrlige historie om Askepot, og i rollen som den gode fe har han specifikt headhuntet den tidligere ikastbo, musicalperformer Pelle Hebsgaard.

- Jeg har vidst det et stykke tid, og det har da været svært at holde det hemmeligt, siger Pelle Hebsgaard, der allerede nu løfter sløret for, at det kendte eventyr i den nye musicalversion bliver vendt en smule på hovedet i en moderne, kantet og ikke mindst humoristisk version.

Nyt image

Blandt andet får den gode tryllefe jo et lidt andet image.

- Jeg var en del af Seebach-musicalen, hvor jeg lærte Rasmus Seebach at kende. Og han lærte måske mig og mit vildskab og galskab at kende, siger Pelle Hebsgaard og griner højlydt.

Seebach var i hvert fald ikke i tvivl om, hvem han ville have som fe i den nye musical-opsætning.

- Der er tale om et setup, som jeg glæder mig til at »skyde af«. Jeg lærte under Seebach-musicalen Rasmus at kende som et meget positivt menneske. Så da han insisterede på, at jeg skulle være fe, og måske endda havde tænkt på mig, da han skrev rollen, så var der ikke så meget at sige, fortæller Pelle Hebsgaard.

Han glæder sig til at vende tilbage på de skrå brædder, selvom premieren først er langt ude i fremtiden. I de seneste tre år har den musicaluddannede performer haft andre opgaver.

Tilbage på scenen

- Jeg har bevidst fravalgt at være en del af et musicalcast, der skal rejse en del omkring. Jeg har fået en søn, og selvom jeg kun har ham - så fylder han altså for mindst 10, siger den tidligere Ikast-dreng, der gået en smule på klingen godt kan se ligheden mellem sønnen og sin egen »vildskab«.

- Og ja jeg ved godt, at han formentlig ikke har det fra fremmede, erkender Pelle Hebsgaard.

I de seneste tre år har Pelle Hebsgaard blandt andet beskæftiget sig med at indlæse lydbøger og har såmænd også fået priser for sin indsats.

Senest har han arbejdet med en historie fra Anden Verdenskrig, som har sat dybe spor hos midtjyden, der netop er fyldt 35 år.

- Historien handler om noget, jeg aldrig har vidst: Hitlers dødspatruljer. En vanvittig historie, der er skrevet i datid, men som på skræmmende vis har referencer til den nutid, vi i dag befinder os i. Det er en gren af historien om Anden Verdenskrig, som jeg ikke kendte til. Grufuldt og umenneskeligt. Jeg er ikke en bognørd, men har indlæst over 30 bøger efterhånden. Den her ramte og berørte mig dybt, mens jeg sad inde i min lydboks og læste op, siger Pelle Hebsgaard.

Han ser ind en spændende tid, hvor han hen over sommeren er en del af »Cirkus Summarum«, men han skal også i gang med noget tv-drama, der på grund af corona og krigen i Europa har mødt udfordringer og har stået i stampe.

Drama på vej

- Jeg kan ikke afsløre så meget, men der er tale om en meget dramatisk serie, som er superrealistisk og kræver en del forberedelse med blandt andet stuntmænd, siger Pelle Hebsgaard.

Han har stadig familie i Ikast, men kommer efter eget udsagn alt for sjældent til byen.

Nyslået græs er for ham duften af tryg barndom i det midtjyske; også selvom han fortsat kæmper med en voldsom græsallergi, giver det positiv energi.

Prøverne til musicalen »Askepot« begynder først i det nye år.

Der er premiere i Tivolis koncertsal 7. marts. Forestillingen spilles i hovedstaden frem til 23. marts. Herefter tager musicalholdet i april, maj og juni på turne til Aarhus, Odense, Esbjerg. Aalborg, Viborg, Vejle og Randers.