Sæsonens største sejr: HIH ydmygede Holstebro

HIH-kvinderne vandt med intet mindre end 19 mål over bundholdet, Holstebro Håndbold

Udgivet:29. oktober 2021, 20.52

Læsetid:1 minut

Stregspiller Sarah Iversen knytter næven efter en af de mange scoringer mod bundholdet Holstebro. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Sæsonen har allerede på budt på en 10-målssejr ude mod Viborg, en 12-målssejr over Nykøbing Falster og en magtdemonstration på 17 overskydende scoringer mod Ajax København.

Men fredag aften skubbede Herning-Ikast Håndbold igen til barren for storsejre, da bundholdet fra Holstebro Håndbold blev nedlagt med hele 34-15 i IBF Arena.

Holstebro har ikke fået et eneste point i sæsonen, så klasseforskellen var ikke uventet. Men den lod vente på sig i kampens indledning. Der stod således 1-1 efter ni minutter.

Men så fik HIH-kvinderne gang i målmaskinen med syv pletskud på mindre end fire minutter.

Gæsterne var chanceløse i resten af halvlegen, og Herning-Ikast førte hele 18-4 ved pausen.

Den koncentration holdt værterne ikke igennem de sidste 30 minutter, og gæsterne »slap« derfor med at tabe anden halvleg med fem og samlet set med 19 mål.

12 spillere kom på måltavlen for HIH i kæmpesejren. Venstrefløjen Emma Friis scorede flest. Hun nettede ni gange, inden hun overlod halgulvet til sin unge substitut, 19-årige Lin Johannsen, der stod for fire mål.

Med sejren er Herning-Ikast Håndbold tilbage på tredjepladsen i Bambusa Kvindeligaen på bedre målforskel end Team Esbjerg.

Foruden at være HIH's største sæsonsejr var det også Holstebro Håndbolds største nederlag nogensinde i den nuværende konstruktion. Holdet blev i forsommeren 2020 adskildt fra TTH Holstebro og fik nyt setup.