Læserbrev: KD takker, men takker ikke af

Udgivet:22. november 2021, 09.47

Læsetid:1 minut

Otte kandidater stillede op for Kristendemokraterne til kommunalvalget i Ikast-Brande Kommune. Jens Erik Skals stod som spidskandidat. Foto: Privatfoto

Af KD-kandidater Ikast-Brande Kommune, blandt andre Jens Erik Skals. Brandevej 28c, 7361 Ejstrupholm

2 år siden

LÆSERBREV Antallet af KD-stemmer 16. november var »der« næsten. Bunken af stemmesedler var dog for lille, og vi bliver ikke fornyelsen i Ikast-Brande Kommunes byråd i denne omgang. Det handlede om ganske få stemmer, og vi ville være kommet positivt i spil i forhold til valgforbundsstemmer. KD får ikke en af stolene i byrådssalen og får ikke medindflydelse på børne- og ungepolitikken, omsorgs- og ældrepolitikken og heller ikke på politikken for de mindre samfund i kommunen.

Men vi er taknemmelige. Tusind tak til jer, som har stemt på KD. Jeres stemmer var tæt på at være afgørende. Tak til jer, som har støttet os undervejs, og som har hjulpet med flyers, plakatophængning, facebookdelinger med mere. Vi har fået mange positive tilkendegivelser under valgkampen, og vi har mærket støtte og opbakning. KD på regionsplan fik et rigtig godt valg. Marianne Karlsmose blev valgt med mange personlige stemmer. KD er i region Midtjylland i de næste fire år.

Vi håber, at det nyvalgte byråd har lyttet til KD-forslag og vil tage ejerskab af tanker, vi har fremført om udsatte og svage, omkring omsorgsfagene, men også omkring inddragelsen af borgere - et reelt nærdemokrati. Vi har set med bekymring på den centralisering, der har været gennem årene. Flere partier, som er i byrådet fra 1. januar, har lovet at vende denne udvikling, og KD vil være vagthund for, at der bliver taget hånd om det, men også om de urimelige arbejdsvilkår, der er i omsorgsfagene, og som går ud over kommunens ældre. Desuden vil vi være vagthund for, at Blåhøj Skole får arbejdsro, at lokalråd inddrages, når beslutninger træffes og endelig, at der arbejdes på, at vi får en sammenhængende kommune.

KD er tilbage om fire år.