Debat: Med livrem og seler - på vej mod en genopretning af velfærden

24. september 2020, 05.38

Kasper Pauli Pedersen (S). Foto: Privat

LÆSERBREV Den 23. september har Simon Vanggaard og Henrik Kraglund som gruppeformænd for henholdsvis Dansk Folkeparti og Fælleslisten skrevet et læserbrev, hvor de angriber Socialdemokratiet Ikast-Brande for økonomisk uansvarlighed.

Coronakrisen benyttes belejligt til at retfærddiggøre de borgerliges budgetforlig indeholdende store besparelser og dermed den fortsatte udhuling af vores fælles velfærd i Ikast-Brande kommune.

Den Socialdemokratiske finansminister Nicolai Wammens udtalelser om coronakrisens dybde bruges også i rivegildet, men man undlader i samme ombæring at fortælle - at netop i kraft af krisen, er der iværksat massive hjælpe- og kompensationsordninger fra den socialdemokratiske regering også til kommunerne, så krisen ikke smadre fundamentet under vores stærke velfærd.

Økonomisk ansvarlighed

Socialdemokratiets budgetforslag i Ikast-Brande er fuldt finansieret og udtryk for økonomisk ansvarlighed. Vi har en usikkerhedspulje på 30 millioner netop til at imødekomme uforudsete udgifter forbundet med coronakrisen og alle kan ved selvsyn se, at det driftsresultat vi lander i 2021 og årene frem, efter vi har afskaffet de borgerliges besparelser og investeret i velfærden, er betydeligt højere end resultatet af gennemsnittet for de sidste 5 års budgetforlig i kommunen.

Enhver bør i øvrigt stille sig selv spørgsmålet - tror man, vi kommer bedre ud på den anden side af coronakrisen ved at forringe forholdene for vores børn og ældre, afskedige medarbejdere og dermed gøre arbejdsløshedskøen længere, eller tror man på de historiske erfaringer vi har med, at forudsætningen for vores fælles succes er vores stærke velfærdsstat?

Der er to veje i politik i Ikast-Brande, man kan vælge de borgerlige liberales ideologiske nedskæringspolitik, eller man kan vælge det Socialdemokratiske alternativ, der ønsker at genoprette vores velfærd.