Efter fyringer i fredags: Bestseller sender 2400 hjem

Efter fyringerne i fredags har Bestseller nu benyttet sig af trepartsaftalen og sendt en stor portion medarbejdere hjem

Udgivet:23. marts 2020, 14.45

Læsetid:2 minutter

Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller, sender 2400 ansatte hjem med lønkompensation. Foto: PR-foto

Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør| toj@herningfolkeblad.dk

3 år siden

CORONA 2400 medarbejdere hos Bestseller bliver fra i morgen hjemsendt til 9. juni. Det gør de, efter modekoncernen har benyttet sig af den trepartsaftale, Mette Frederiksen præsenterede for nyligt. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Hjælpepakken er en rigtig god håndsrækning fra regeringen, og den betyder, at vi har kunnet begrænse antallet af afskedigelser, selvom jeg stadig er ked af, at det overhovedet har været nødvendigt at skulle sige farvel til meget dygtige og meget loyale kolleger, forklarer ejer Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

Brugen af hjælpepakken betyder også, at Bestseller ikke kommer til at fyre flere folk, da det er en af betingelserne for brugen af tiltagene.

Bestseller har 4800 medarbejdere i Danmark, og dermed hjemsendes halvdelen. I fredags blev 750 medarbejdere opsagt.

Forbrugerne er forsvundet

Både hjemsendelserne og fyringerne kommer som et resultat af et markant svigtende salg, da forbrugerne er forsvundet fra markedet. Ifølge Anders Holch Povlsen bliver den næste tid afgørende.

- Vores største opgave nu er at se fremad og forsøge at bevare så mange arbejdspladser som muligt. De næste 4-8 uger bliver afgørende for, hvordan fremtiden ser ud. Lige nu er vi hårdt ramt, men vi tror på, at vi med vores tiltag har muligheden for at overleve krisen og på sigt komme tilbage, så vi igen kan være garant for at skabe arbejdspladser i Danmark og de samfund, vi er en del af. Vi vil kæmpe for, at vi fortsat har en konkurrencedygtig og international modetøjs– og detailhandelsvirksomhed, siger han i pressemeddelelsen.

Han har tidligere udtalt til Børsen, at hver dag skal finde 100 millioner kroner, fordi han skal betale for de varer, der er bestilt for længe siden og nu kommer ind på lagrene. Samtidig kommer de øvrige faste omkostninger og kraftigt faldende indtægter.