Spadestik: Efter års ventetid er byggeriet af nyt Garland i gang

Sammen med en erfaren Garland-medarbejder, Kaj Jensen, borgmester Ib Lauritsen (V) de første spadestik til nye omgivelser for det kommunale gartneri

22. januar 2020, 10.52

Borgmester Ib Lauritsen (V) og Garland-medarbejder Kaj Jensen (t.v.) tog de officielle spadestik til byggeriet af nye lokaler til Garland på Vestergade i Ikast mens formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Frank Heidemann Sørensen (S) i midten også glædede sig over byggestarten. foto: Jette aaes

IKAST-BRANDE Præcis som borgmesteren havde Kaj Jensen et erfarent og fast tag i skovlen. I over 30 år har Kaj Jensen arbejdet med jord, planter og blomster i garneriet Garland, og han var tydeligt glad for at at bidrage til de officielle skovltag, som markerer igangsættelsen af byggeriet af nye omgivelser til Garland. Det nye Garland bliver bygget på fundamentet af den tidligere planteskole i Ikast - ved siden af kulturhuse Hjertet i Vestergade.

- Jeg glæder mig til, at vi skal rykke herud. Det bliver flot, og så får vi mere læ under arbejdet. Det gamle drivhus er efterhånden svær at lappe efter et stormvejr, siger Kaj Jensen.

Helt på linje var borgmester Ib Lauritsen. Før det officielle spadestik glædede han sig over, at flytningen af Garland nu bliver konkret.

- Det har været en politisk lang, også alt for lang, proces. Nu glæder jeg mig til at se det realiseret - smukt her lige ved siden af Hjertet, sagde Ib Lauritsen blandt andet, før han overlod ordet til Frank Heidemann Sørensen (S), formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

-Ting tager tid, og Garland-flytningen har taget lang tid. Det er omkring 15 år siden, vi indledte en dialog med gartneriet. Vi har hele tiden vidst, at Garland skulle bestå, men vi skulle nå frem til den helt rigtige løsning, sagde Frank Heidemann Sørensen, der samtidig pointererede, at der også er positive sider af at skynde sig langsomt.

Vigtig fleksibilitet

- Siden de første tanker er der sket udvikling på området, og nye muligheder har vist sig. Det betyder, at vi nu har fundet en god og rigtig løsning for Garland. De kommunale behov har ændret sig, og vi har haft den nødvendige fleksibilitet i projektet. Jeg er sikker på, at Garland bliver en vigtig og værdifuld spiller for Ikast-Brande Kommune fremover, sagde Frank Heidemann Sørensen.

Spadestikkene blev taget der, hvor der nu bliver etableret en velfærdsbygning. En lille og komprimeret version af nabobygningen Hjertet med moderne faciliteter som grupperum og rum til læringsforløb, som kan understøtte Garland-medarbejdernes forløb. Derudover kommer Garland også til at bestå af aktivitetsområder som drivhus, frilandsgartneri og butik i en eller anden form.

Garland er en social virksomhed for borgere i beskyttet beskæftigelse og med fokus på gartneriet, som producerer økologiske planter og grøntsager. Efter planen skal de nye lokaler på Vestergade stå klar, så Garland kan flytte fra de nuværende på Grøddevej i løbet af august og september.

Kaj Jensen, der i mere end 30 år har arbejdet på Garland, glæder sig til nye omgivelser. Foto: Jette Aaes