Herning-virksomhed udvider og åbner i Ikast: Sønnike står i spidsen for den nye afdeling

Herning-virksomheden C.P. Mortensen med speciale i el-scootere og motorløsninger åbner en afdeling i Ikast

Udgivet:24. september 2020, 15.02

Læsetid:2 minutter

Per Mortensen (t.v.) er indehaver af C.P. Mortensen, hvor hovedafdelingen ligger i Herning. Nu åbner virksomheden en afdeling i Ikast med sønnike Marcus Mortensen som daglig leder. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

3 år siden

IKAST Et bakke-bip fra en el-scooter giver genlyd i det lille butikslokale på Møllegade i Ikast. 20-årige Marcus Mortensen er ved at køre de sidste el-scootere på plads.

Herning-virksomheden C.P. Mortensen har nemlig åbnet en afdeling i Ikast.

- Vi har gennem et stykke tid oplevet en stor interesse for vores el-scootere fra folk i og omkring Ikast, og for os er det vigtigt med nærhed, så vi fandt det logisk at åbne en afdeling i Ikast. Har man brug for en el-scooter, er det ofte, fordi man har svært ved at komme rundt, så derfor vil vi endnu tættere på de af vores kunder fra øst.

Ordene kommer fra ejerleder i C.P. Mortensen, Per Mortensen, som sammen med sin søn Marcus Mortensen ser frem til at udvide forretningen med sønnike som daglig leder i Ikast.

En god chance

Marcus Mortensen blev student fra Herningsholm Erhvervsgymnasium i 2019. Det første sabbatår arbejdede han i familiefirmaet, hvor oplæringen af servicering og reparationer fandt sted. Nu fortsætter han i virksomheden, og det skyldes blandt andet den øgede mængde ansvar.

- Det er jo en rigtig god erfaring for mig at få. At have ansvaret for afdelingen i Ikast, og så tænker jeg, at det da er en o.k. titel at have på mit cv, siger Marcus Mortensen og rækker sit visitkort frem, hvor titlen »produktionschef« pryder på arket.

- Det er en god chance, og jeg glæder mig meget til at begynde.

Glad for initiativ

Corona-krisen ramte C.P. Mortensen hårdt i løbet af foråret. Omsætningen var i sommermånederne derimod mere end godkendt. Per Mortensen glæder sig samtidig over, at flere butikker skyder op i Ikast, som tilfældet har været efter sommerferien.

- Jeg tror, at det ligger meget godt til vores område. Her giver man ikke op. Man kæmper videre, og vi vil gerne være en del af holdet her i Ikast, lyder det målrettet fra Per Mortensen.

Derfor lå det også lige til højrebenet at gå offensivt til værks for at kæmpe mod krisen.

- Vi har flere grene i forhold til salg i virksomheden. 25 procent af salget er faktisk salg af forskellige motorløsninger. Det er motorløsninger til el-kørende vogne. Eksempelvis ser vi også en stigning i antallet af el-drevne barnevogne. Det er hårdt for dagplejemødre at skubbe en barnevogn med måske samlet 75 kilo, så her vil el-barnevogne blive en god hjælp, siger Per Mortensen, som i det hele taget nævner, at el-drevne motorer vinder frem flere steder også set ud fra hensynet til klimaet.

Marcus Mortensen ser frem til at få meget ansvar. Det ser han som en fordel at kunne skrive på sit cv. Han arbejder desuden også i Bauhaus. Foto: Tom Laursen
Marcus Mortensen begyndte sidste år efter handelsskolen familievirksomheden, hvor han løbende er blevet lært op. Foto: Tom Laursen