Operaen i Midten er klar med nyt sæsonprogram

Flere skoler i Ikast-Brande får besøg af egnsteateret i løbet af efteråret

2. august 2021, 11.44

Mariann Mikkelsen er en af de faste sangere i Operaen i Midten i sæsonen 21/22. Foto: Henrik Ole Jensen

OPERA Operaen i Midten er i fuld gang med at forberede endnu en sæson, hvor de tager ud i det midt-vestjyske og formidler den klassiske sang.

Den 5. oktober er det Nørre Snede skole, der får besøg af operaen, som med historien Max dig Op tager publikum med på en lys og lyd rejse, der belyser ungdomslivets præstationskultur.

Isenvad Skole får den 18. september besøg af operaen, der med forestillingen Fyrtøjet tager udgangspunkt i H.C. Andersens fortælling om soldaten. De tre medvirkende: Mariann Mikkelsen, Hans Dueholm og Branko Djordjevic bytter konstant roller i et væk, mens fantasien løber løbsk i en blanding af musik, sang, skuespil, animation og dukkespil. Friskolen i Klovborg lægger lokaler til historien om heksen og soldaten den 26. september, mens Blåhøj får chancen, når Fyrtøjet rykker ind i Blåhøjhallen den 10. oktober.

Er Gud hjemme er navnet på en anden forestilling, som kommer omkring de lokale kirker. To dage i foråret 2022. Den 29.- og 30. marts kan man opleve børneoperaen i Fonnesbæk Kirke i Ikast

Operaen i Midten har til formål at skabe opera for alle generationer, der foretrækker højt kvalitative musikdramatiske forestillinger i en original og tilgængelig form med relevans for vor tid.

Med tilgængelighed mener egnsteatret, at alle skal have mulighed for at opleve opera.

Derfor sørger de for at alle trods økonomi, alder, fysik og miljø kan komme ind og få sig en kulturel oplevelse.

- For os betyder originalitet af en forestilling, at det er noget som ikke er set før. Det er enten nyskrevet, nyfortolket eller nyproduceret. Og så skal det være relevant. Historien, de berørte emner, musik og scene – det hele skal hænge sammen og være vedkommende i sit udtryk og essen, skriver operachef Flemming Vistisen i årets program, hvor han i øvrigt også takker af efter 30 år som leder af musikdramatisk tater, der i de sidste 17 år har heddet Operaen i Midten

- Vi har kæmpet for at gøre en smal kunstart populær og interessant for publikum. Det er en udfordring, og derfor har vi altid forsøgt at gå nye veje. Med pejlemærkerne originalitet, relevans og tilgængelighed appellerer Operaen i Midten til alle aldersgrupper, fra babyer til børn, unge og voksne, påpeger han.

Og diversiteten i form og indhold er stor i Operaen i Midten. Lounge-opera, tango- opera, moderne operaer, klassiske operaer, kirke- og museumsoperaer, revy-opera, babyopera, opera for børn, opera for og med børn er blot nogle af de forskellige formater, teatret har præsenteret i de foregående 17 år.