Elevernes computere skal ikke forsynes med spærringer

13. november 2017, 06.57

computere Børne- og Undervisningsudvalget går ind for digital dannelse, og det får man bedst ved at undgå diverse filtre på computerne.

Det er indstillingen i udvalget, der har haft begrebet digital dannelse på dagsordenen.

- Det handler om at give børnene en sund tilgang til brugen af computere, og det gør man ikke ved at lægge alle mulige spærringer ind, mener formanden for udvalget, Simon Vanggaard (DF).

Spørgsmålet om brugen af computere er temmelig relevant, ikke mindst set i lyset af, at Ikast-Brande Kommune forsyner alle skoleelever med computere som et redskab i undervisningen.

De fleste ved formentlig, at Internettet er fyldt med hjemmesider, der kan være upassende, især for mindre børn, og disse sider kan jo poppe op, hvis man indtaster en forkert hjemmeside eller søgeord.

Børne- og Undervisningsudvalget har dog valgt at følge Børns Vilkårs anbefaling, der handler om dialog og åbenhed, som man anbefaler i stedet for overvågning, begrænsning og forbud.

- Det er vidt forskelligt, hvordan forskellige kommuner tackler denne sag, og jeg er da vidende om, at der er adskillige, der sætter spærringer ind, siger Simon Vanggaard, der sammen med sit udvalg dog går ind for at en åben tilgang til problematikken.