Familie fra Nørrebro ville flytte til Indonesien: Nu bor de i en »Bali-hytte« i Bording

Børnefamilie fra Nørrebro var på vej til en ny start i Indonesien. Men så fandt de drømmeboligen i Midtjylland

Udgivet:28. februar 2021, 06.54

Læsetid:6 minutter

Et ægtepar fra Nørrebro havde sagt deres job op, solgt deres ejer­lejlighed og ville egentlig rejse til Bali på ubestemt tid. Men så opdagede de et bjælkehus i Midtjylland. Huset er nu deres, børnene er begyndt i børnehave og vuggestue i Bording, og hele familien nyder nu det nye hjem og den gigantiske have. Foto: Tom Laursen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

2 år siden

BORDING Boligmarkedet er brandvarmt - også i mindre byer, hvis bare boligen er interessant nok.

Dét kan man roligt sige om et bjælkehus i Munklinde ved Bording.

Et par slog til og købte drømmeboligen uden at vide ret meget om egnen. Han er født og opvokset i Aalborg. Hun er født og opvokset på Nørrebro. Sammen havde de boet i seks år i hovedstaden og har to børn.

I et halvt år frem til overtagelsesdagen 1. februar gik familien og ventede på at flytte til det nye hjem.

- Det hele begyndte under første bølge af corona, fortæller Fia Plambøck Thomsen.

- Vi havde vores lejlighed i København og tænkte, at hvis hele verden risikerede at lukke ned i fem år, skulle vi også have et fristed, hvor vi kunne tage hen. Så i første omgang kiggede vi mest efter et sommerhus, siger Peter Ulf Nielsen.

En Bali-hytte i Bording

Ud over mor på 35 år og far på 42 består familien af datteren Akila Knirke på 4 et halvt år og sønnen Olli Sylvester på halvandet år.

- Vi skulle have været fem uger på Bali i slutningen af barselsperioden med Olli for at se øen lidt an. Vi havde en drøm om Bali og Indonesien og om måske at slå os ned i nogle år og leve der. Nu har vi fundet en Bali-hytte i Bording med pool, egen sø, plads til høns, køkkenhave, nyttehave og masser af plads til, at børnene kan lege. Mange gange om dagen kigger vi på hinanden og siger: »Ej, hvor er her smukt!« Det må minimum øge ens livsværdi med 20 procent, at man kan nyde udsigten mange gange hver dag, smiler Fia Plambøck Thomsen og fastslår:

- Bording eller Bali; begge dele kan noget.

For godt til at være sandt

Parret var ellers så mættet af boligjagt, at de ikke magtede at fortsætte.

- Så gik der en uge, hvor vi ikke var på boligmarkedet. Vi sad på en café, og jeg så et billede på Facebook af et lækkert hus. Jeg troede, det var et, som man kunne leje til at holde fest i, jeg læste lidt i teksten og tænkte: »Gud, det er i Midtjylland, og man kan købe det og bo der!« Det virkede absurd at overveje Midtjylland, men Peter og jeg aftalte at sove på det, fortæller Fia Plambøck Thomsen og fortsætter:

- Da vi vågnede, talte vi begge to om huset som det første. Vi ringede til mægleren, fordi der måtte altså være en bagside af medaljen. Der måtte være et tog i haven eller et eller andet, fortæller hun om salgsannoncen, der set med københavnske øjne virkede for god til at være sandt.

Et 222 kvadratmeter stort bjælkehus opført i 2006, beliggende på en 5460 kvadratmeter grund med panoramaudsigt over marker og med skov i horisonten. 10 minutters kørsel til skole, børnehave, sportshal, motorvej, togstation og indkøb.

Alt sammen for en udbudspris på 2.235.000 kroner.

- For de samme penge i København ville vi kunne få en lejlighed på 80 kvadratmeter i en stand, hvor man frygter for, hvad der er nedenunder, når man løfter tæpperne, siger Peter Ulf Nielsen.

Børnene i bilen og af sted

Men den var altså god nok. Man får meget for pengene i denne del af Midtjylland, og det var der flere andre potentielle købere, der var blevet opmærksomme på.

- Mægleren Joachim fra Nybolig sagde, at vi burde komme og kigge på huset snart, for der var allerede på det tidspunkt 25 bookninger til fremvisninger, og sælger orkede snart ikke ret meget mere. Jeg sagde, at vi kan være der om fire timer, husker Fia Plambøck Thomsen.

På vej til målet erfarede den lille familie, at området var virkelig pænt, men også virkelig dødt i forhold til hovedstaden.

- Jeg sagde til Peter, at det hus skal altså være noget særligt, siger Fia Plambøck Thomsen.

Endte i budkrig

Familien fik en første fremvisning og havde aftalt med et vennepar i Herning, at de kunne overnatte der, og næste morgen stod fremvisning nummer to på programmet.

Det var en dag med høj sommer, hvor græsset var grønt og poolen stod flot. Parret kiggede hinanden i øjnene og blev enige om snarest muligt at byde på boligen.

Men det var der også andre, der ville.

- De havde i alt 30 fremvisninger på seks dage, og sælger satte en deadline på budrunden et par dage senere, forklarer Fia Plambøck Thomsen og fortsætter:

- Peters aalborgensiske udgangspunkt var, at der er da ikke noget, der sælges til fuld pris. Og min tanke fra Nørrebro var, at hvis vi vil have stedet, måtte vi hoste op med flere penge. Så vi fandt et beløb midtimellem og bød, siger Fia Plambøck Thomsen.

Ser frem til græsklipning

Næste morgen blev de ringet op af mægleren: Huset var deres til overtagelse 1. september, og kort tid efter var salgsprisen på 2.400.000 kroner tinglyst.

- Vi har nu boet her i to uger og skal lige lære huset at kende. Jeg fik sælgers havetraktor med i købet, så jeg glæder mig til at komme i gang med at slå græs, siger Peter

Ingen skyderier i gaden

Det var ikke kun huset og den friske luft, der fik parret til at tage springet fra Nørrebro til Bording.

I det midtjyske har de fået den sikkerhed og økonomiske frihed, som de har drømt om i årevis.

- Vi har et stort ønske om at kunne tilbringe mere tid med vores børn. At kunne gå ned i arbejdstid er en umulig drøm at opfylde på Nørrebro, hvor vi begge var nødt til at arbejde fuld tid for at have råd til at bo der, forklarer Fia Plambøck Thomsen og fortsætter:

- Det er forskelligt, hvad der er farligt for børn. På Nørrebro var det trafik og skyderier. Her er det en sø i haven, så den skal vi nok have sat et hegn rundt om.

Bjælkehuset opvarmes med en centralt placeret masseovn, og en varmepumpe som supplement i de kolde vinterdage. Foto: Tom Laursen
- På Nørrebro havde vi to altaner, men vi kunne kun kigge ind i en grå mur, fortæller Fia Plambøck Thomsen, der stortrives med sin nye panoramaudsigt. Foto: Tom Laursen
Boligen er på 222 kvadrat­meter og opført i 2006. Grunden er på 5460 kvadratmeter og rummer blandt andet en lille sø, en pool, og et hønsehus. Den ene nabogrund er ubebygget. Foto: Tom Laursen
- Det er forskelligt, hvad der er farligt for børn. På Nørrebro var det trafik og skyderier. Her er det en sø i haven, så den skal vi nok have sat et hegn rundt om, siger Fia Plambøck Thomsen. Foto: Tom Laursen