Redskaber for mænd i krise

Frivillig-Centret starter forløb for mænd, der »trænger til at komme videre«

Udgivet:13. september 2017, 06.04

Læsetid:2 minutter

Projektmedarbejder Kurt Kleon Jeppesen er klar til at gå i gang med »Kom videre mand«-projektet i Ikast-Brande Foto: Steen Hebsgaard

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

6 år siden

IKAST-BRANDE Mænd er ikke verdens bedste til at dele tanker og følelser, når lokummet brænder og livet gør ondt.

Kom Videre Mand er et nyudviklet - og gratis - tilbud til mænd, der af den ene eller den grund er røget ud i krise. Arbejdsløshed, skilsmisse, depression - for at nævne nogle. Og erfaringen andre steder i landet viser, at det hjælper.

Nu er konceptet kommet til Ikast-Brande Kommune og leveres via Frivilligcenter Ikast-Brande.

Her har man hyret projektmedarbejder Kurt Kleon Jeppesen ind til at sparke tilbuddet i gang.

Han er uddannet lærer og har i mange år arbejdet med mentorprojekter, og med projekter for psykisk sårbare.

- Vores ambition er, at gang i et kursus her i efteråret. Gerne så hurtigt som muligt, siger Kurt Kleon Jeppesen.

Otte uger for otte mænd

Kom Videre Mand-ideen indeholder et tilbud om et otte ugers forløb, én gang om ugen og for otte mænd.

Hver uge har møderne konkrete emner, der er udviklet af mænd til mænd for at give værktøjer til at komme videre.

- Mange har nok den opfattelse, at den slags kun er for kvinder. Men ligeså mange mænd ryger ud i livskriser omkring skilsmisser, arbejdsløshed og stress. Kom Videre Mand giver dem redskaber til at komme videre. Der er ingen af os, der tror, at annoncer og avisomtaler rammer målgruppen direkte. Men vi vil gerne påvirke familie, venner og netværk til at være opmærksomme og måske give en mand et prik på skulderen og få ham af sted, siger projektmedarbejderen.

Erfaringen har vist, at det giver deltagerne mere gå-på-mod til at komme videre, blandt andet fordi ved at være sammen med andre i samme livssituation oplever, at de ikke er alene i verden om netop de problemer.

Forløbet styres af en eller to gruppeledere, hvis opgave er at få løsnet op for snakken og få deltagerne til at fortæller om deres stress, sorg og konflikter.

Det er Kurt Kleon Jeppesens håb, at han lokalt får rekrutteret gruppeledere, som kan tage sig af forløbene - og bære det videre, når man har afviklet de første otte uger.

- Gruppeledere er ofte folk med livserfaring og en god evne til at lytte og få folk til at åbne op. De gennemgår alle en uddannelse i Kom Videre Mand-konceptet, siger Kurt Kleon Jeppesen.