Læserbrev: Efterlyser skred i fanafdelingen

18. juni 2021, 11.05

Herning-Ikast Håndbold i kamp mod Viborg HK. Foto: Henrik Ole Jensen

FANFEST Som stor elsker af HIH’s håndboldpiger igennem cirka 30 år har det været en fornøjelse at opleve turneringen 20/21. Selvfølgelig har covid-19 taget noget af fornøjelsen af den, men når det nu skulle gå sådan, ja så måtte vi jo få det bedste ud af det.

Derfor var vi jo flere som virkelig så frem til Santander Cup i Odense, hvor vi jo kunne være fysisk til stede.

»Tøserne« skuffede heller ikke vores forventninger til god håndbold. Fantastisk godt og spændende håndbold, men hvor vi ikke lige havde marginalerne med os, da det hele skulle afgøres. Hvor var det skønt at se fansene fra NFH, som var klædt i gult, Odenses fans, som var klædt i orange, Københavns i sort og HIH’s fans klædt i ... ja i alverdens forskellige farver. Sidste gang, vi var til Santander Cups finalestævne, var der sørget for ensfarvede trøjer til alle fremmødte i HIH’s tilskuerafdeling.

Fanklubberne kunne i Odense vinde forskellige pengepræmier i løbet af stævnet, og HIH fik også sin del af pengene. Vi betaler også kontingent til fanklubben? Men det sjove er, at der ingen fanklub findes, eller det er ikke sandt, idet der for nogle år siden, da fanklubben ikke kunne finde medlemmer til at tage sig af driften, indgik aftale med HIH’s kontor om, at de for fremtiden skulle tage sig af driften.

Der var cirke 40.000 kroner i kassebeholdning, og de blev ligeligt fordelt mellem IFS håndboldungdom og den nye fankonstellation. Hvor er alle de penge, som der er kommet ind? Er de bare røget i HIH’s slunkne kasse, eller står de på en konto for sig selv?

Man læser i en klumme i Herning Folkeblad af Ole Bitsch, at den gode sæson skyldes en god kemi i truppen og i trænerteamet. Det synes jeg også, man har indtryk af, men så sidder man jo med en frygt af, at den kommercielle afdeling igen skal til at kloge i succesen, for det har vi sørme set rigtig mange gange.

Lad os håbe, at trænerne får lov til at passe sig selv, og at de administrative mennesker holder snuden for sig selv, lige fra bestyrelsen til kontoret.

Pointen med mit indlæg var egentlig at spørge om, hvor HIH var, da vi var i Odense. Hvorfor gjorde man ikke weekenden til en festweekend for de fremmødte tilhængere af HIH, for vi var faktisk en del til stede også om søndagen, selv om det »kun« var tredjepladsen, der blev spillet om.

Har man ikke kapacitet til at lave noget for os, eller er der for lidt prestige i den del af HIH’s »forpligtelser«.

Jeg kan da godt se, at man ikke kommer i tv ved at gøre noget for os!

Håber virkelig, at der snart kommer skred i fanafdelingen, som HIH forpligtede sig til ved overdragelsen.

Nu vil man måske bruge undskyldningen om, at det var andre folk på kontoret, som indgik aftalen, javel, og at der ikke er blevet skrevet noget ned. Nej, det er nok også rigtigt, men siger man ikke, at et ord er et ord. Nu er der jo en kedelig vane med, at der er en god gennemtræk på kontoret, og for den sags skyld på trænerbænken, så vi burde måske have printet del hele ned.

Lige til sidst vil jeg sige: Godt gået tøser, godt af trænerteamet, holdeledere og fyssen.