HIH: - Vi har før løftet og ophævet tyngdeloven i flok. Det håber vi at gentage, for det bliver en nødvendighed

Håber på opbakning, Final4-stævne i Ikast og siger farvel til lokal spiller

18. april 2020, 04.00

Ikast-pigen Julie Gantzel spiller næste sæson for Horsens. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Håndboldligaklubben Herning-Ikast Håndbold (HIH) bakker op om forbundets beslutning om at suspendere ligaen og kigger nu fremad.

- At dyrke en svedig, indendørs kontaktsport, mens der raser en så alvorlig pandemi over verden og i Danmark vil være direkte uforsvarligt, siger Daniel Grønhøj, sports- og salgsdirektør i HIH, der samtidig ønsker Team Esbjerg tillykke med mesterskabet:

- Selvom vi havde håbet, vi kunne have taget dem fra baghjul i slutspillet, som vi gjorde det i pokalturneringen.

- Nu glæder vi over at det lykkedes at blive pokalmestre for 8. gang. Det betyder sikker europæisk deltagelse i næste sæson, og skulle der falde en ekstra dansk plads af i Champions League, må den gå til HIH, da vi jo er seeded dansk 1’er i EHF-regi.

Samtidig håber HIH, at Final4 i EHF Cup’en bliver spillet til september som en dyst mellem Podravka, Odense og Siofok.

- Vi håber også, turneringen lægges på dansk grund og meget gerne her i Ikast, hvor vi så kan fejre 50 året for håndbold i IFS-regi og endnu vigtigere - en form for “end corona-markering”, siger Daniel Grønhøj.

Hjælpepakker hjælper

Samtidig erkender klubben, at den kommende sæson formentligt bliver den sværeste i klubbens historie, siden IFS med Plan 90 i 1987 grundlagde ambitionen om elitehåndbold i området.

- Med de hjælpepakker, regeringen har stillet i udsigt, kan vi forhåbentligt komme bare nogenlunde gennem indeværende sæson. Vel at mærke hvis lønkompensationsordningen fortsætter efter den 9. juni, som vi forventer, og hvis vores sponsorer i denne force majeure-situation ser gennem fingrene med, at vi jo rent faktisk ikke har leveret den sidste fjerdedel af, hvad vi har stillet i udsigt forud for sæsonen. Hvis det krav bliver gjort gældende mod danske håndboldklubber, vil der næppe være mange klubber til start, når næste sæson forhåbentlig fløjtes i gang i september, siger bestyrelsesformand i HIH Lars Gantzel Pederse.

Med suspenderingen sluttede HIH på 6. pladsen i ligaen.

Tyngdeloven før ophævet

Frem mod den ny sæson skal der tænkes ud af boksen.

- Der venter et benhårdt arbejde i et samfund og med et erhvervsliv, der er ramt lige som os. Vi har et motto, der hedder “Sammen mod toppen”. Over den læst er vi blevet 2010’ernes bedste danske damehåndboldklub med ni flotte titler siden 2011. Vi vil gøre alt for, at klubben stadig er en betydelig spiller i toppen af dansk og europæisk damehåndbold. Naturligvis på en måde, hvor verdenssundheden og økonomien prioriteres før det sportslige, siger Lars Gantzel Pedersen.

- Vi skal igennem denne krise - og det kræver, at vi står sammen - erhvervslivet i Herning-Ikast, de to kommuner, vores tilhængere, spillerne, de øvrige ansatte, frivillige i klubben og selvfølgelig direktion og bestyrelse. Vi har før løftet og ophævet tyngdeloven i flok. Det håber vi at gentage, for det bliver en nødvendighed, siger formanden.

Farvel til loyal lokal spiller

Påsken brugte klubben blandt andet på at sige farvel til stregspilleren Julie Gantzel Pedersen, datter af klubbens formand. Hun spiller i næste sæson skal spille i Horsens Håndbold Elite.

I HIH har hun i denne sæson konkurreret med profilerne Sarah Iversen og Vilde Ingeborg Johansen på stregen. Samme udsigt havde Ikastpigen for næste sæson.

Julie Gantzel får masser af pæne ord med på vejen.

- Julie er en rigtig Ikast-pige, der altid giver sig 100 procent både i træning og i kamp. Hun er en loyal pige, vellidt af holdkammeraterne og folkene omkring sig. Det ærgrer os, men det er et skridt, der giver rigtig god mening for Julie. Hun kommer til at få en stor rolle og gøre en forskel i Horsens, og vi vil følge hende tæt, siger Daniel Grønhøj.

Julie Gantzel Pedersen begyndte karrieren i Ikast KFUM. Hun blev del af det stærke talentsetup på ISI, Sportstar College Ikast-Brande og ungdomsholdene i FCM Håndbold. I 2013 skiftede hun til norske Halden. Efter tre sæsoner rykkede hun til Ringkøbing, inden hun i 2017 vendte tilbage til Ikast.