Lokalt friluftsbad åbner ikke

Covid-19 giver så store udfordringer, at bestyrelsen opgiver at fylde vand i bassinerne og istedet koncenterer sig om vedligehold og forbedringer

19. maj 2020, 09.00

De grønne græsplæner med de indbydende pools i midten bliver ikke fyldt med mennesker denne sommer. Covid-19 får bestyrelsen til at opgive at åbne badet og istedet koncentrere sig om forbedringer og renoveringer. Foto: Drone: Flemming Hansen

BORDING Der bliver ingen vandpjaskeri i Bording Friluftsbad i år. Bestyrelsen bag den selvejende institution har med de seneste udmeldinger fra statsminister Mette Frederiksen (S) valgt at kaste håndklædet i de tomme bassiner og erkende, at der er for mange regler og for stor usikkerhed i at åbne.

Istedet har de valgt, at lade de mange frivillige kræfter koncentrere sig om vedligehold af bygninger og sørge for tiltrængte forbedringer.

- Vi ved ikke om Bording Friluftsbad hører til under fase tre til juni eller fase fire i august. Men selvom der er åbnet for visse udendørs aktiviteter, så kan vi ikke overholde reglerne om, at der ikke må være adgang til omklædning og bad. Det er et krav for, at vi kan overholde miljøminsteriets krav til offentlige svømmebade, forklarer Pia Hald, formand for Bording Friluftsbad.

Online møder

Derfor har bestyrelsen via online møder taget den endelige beslutning om, at badet ikke åbner i 2020.

Det er krav om afstand, rengøring flere gange i løbet af dagen, afspritning af overflader, herunder det populære badedyr i bassinet, der gør det svært at åbne. Samtidig er der en udfordring omkring livreddere, der ikke haft mulighed for at få den rette undervisning.

- Corona har lagt en dæmper på alt i Danmark - også hos os. På badet er der dog stadig græs, der skal slås, og bygninger, der skal tilses. Vi har stadig brug for frivillige. Vi har igangsat nogle mindre renoveringsopgaver. Det drejer sig om ny gulvbelægning i kiosk og café samt livredderkontoret - og renovering af facaden på skuret ud til Borgergade samt reparation af stolper og vinduer, siger Pia Hald.

Hun er klar over, at mange kommer til at savne det populære fristed hen over sommeren.

- Vi har nu masser af tid til at få styr på både frivillige til kiosken, rengøringen - og få uddannet livredderne til at være klar til sæson 2021, hvor vi selvfølgelig er mere end klar til at åbne, siger hun.

Forventningens glæde...

I Engesvang bevarer de stadig håbet, selvom de må erkende, at de ikke kan åbne som planlagt.

På badets hjemmeside skriver de:

»Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens samt regeringens anbefalinger og restriktioner tæt, og det betyder derfor, at vi forventeligt kan åbne i starten af august. Årets sommerfest i friluftsbadet er dermed også aflyst. Men se fremad og kryds alt hvad I kan for en fantastisk sensommer, så vi kan hoppe i vores fantastisk friluftsbad i august/sepember.️ Intet kan tage forventningens glæde fra os«.