Dannebrogsjubilæum holder Løkke fra partiledertale

V-formand Lars Løkke er engageret til anden side og vil derfor ikke holde partiledertale på Folkemødet.

11. juni 2019, 18.38

Henning Bagger/Ritzau Scanpix. Fejringen af Dannebrogs 800-års jubilæum holder statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen fra at holde den traditionsrige partiledertale på Folkemødet lørdag. (Arkivfoto)

I stedet for en partiledertale fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lørdag på Folkemødet, tager næstformand Kristian Jensen og flere andre Venstre-folk talerstolen og holder et oplæg.

Lars Løkke Rasmussen kan ikke holde den ellers traditionsrige partiledertale på Folkemødet, da han er til fejring af 800-året for Dannebrog. Det oplyser Venstre.

På Folkemødet, der finder sted i Allinge hvert år, er det en tradition, at lederne af de partier, der er valgt til Folketinget, holder en tale fra hovedscenen.

- Meldingen fra Venstre er, at det er hans logistik, der ikke kan gå op.

- Lige nu og her er det nogle særlige omstændigheder på grund af valget. Så derfor har vi accepteret småændringer, siger kommunikationsansvarlig for Folkemødet Pelle Nybirk til TV2 Bornholm.

Lars Løkke Rasmussen vil dog fortsat åbne Folkemødet torsdag klokken 11.30 i sin egenskab af statsminister indtil en ny statsminister er på plads oven på valget, der blev afholdt grundlovsdag.

Fejringen af Dannebrogs 800-års jubilæum sker for Lars Løkke Rasmussens vedkommende i København, nærmere bestemt Københavns Rådhus. Her vil også prins Joachim og prinsesse Marie deltage.

Dannebrog bliver også fejret i den estiske hovedstad, Tallinn, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen og vendte krigslykken for Valdemar Sejr.

Dronning Margrethe deltager ved fejringen i Tallinn, hvor lørdag markerer starten på et officielt besøg.

Ud over ændringen af programmet for Venstre er der på Folkemødet også ændret i programmet for Liberal Alliance. Partiets nye politiske leder Alex Vanopslagh taler nu søndag morgen klokken 09.

/ritzau/