Regnbuen udvides med vuggestuepladser

Baggrunden er det faldende børnetal

Udgivet:03. juni 2017, 11.15

Læsetid:2 minutter

Af Mikael Lund

HAMPEN Med en understregning af, at det ikke kommer til at berøre de øvrige budgetterede vuggestuepladser i Højderyggens Daginstitution i Nr. Snede godkendte byrådet i sidste uge børne- og undervisningsudvalgets anbefaling af at oprette en vuggestuegruppe i Regnbuen i Hampen.

Baggrunden for oprettelsen er det faldende børnetal i Regnbuen, som på et år er gået fra 33 til 22 børnehavebørn, så for at bevare et pædagogisk forsvarligt dagtilbud med en nogenlunde fornuftig økonomi, anbefalede udvalget, at der oprettes en vuggestuegruppe med plads til otte børn.

Regnbuen indgår som den ene af tre afdelinger i Højderyggens Daginstitution.

- Det betyder noget for et lokalsamfund at have en daginstitution, pointerede borgmester Carsten Kissmeyer (V), og Simon Vanggaard, der er formand for børne- og undervisningsudvalget var helt på linje:

- Det er vigtigt med et kommunalt tilbud i Hampen, sagde DF'eren og kaldte tiltaget for "en investering på den lange bane".

- Det er et godt eksempel på, at vi prøver at holde noget decentralt, sagde Brian Bøge Christensen (V) og fortsatte:

- Det at understøtte de mindre bysamfund har en pris - det er vi bevidste om.

Den konservative Annette Mosegaard kaldte vuggestuepladserne "en håndsrækning til Hampen" og erkendte, at byrådet af økonomiske årsager nok havde været nødt til at vælge anderledes, hvis situationen var opstået for et par år siden.

Helle Mathiasen (FL) hæftede sig ved, at der ikke som i for eksempel Uhre var en friskole, som ønskede at videreføre børnehaven og pointerede ligesom Simon Vanggaard, at man har lyttet til de forskellige interessenter i byen.

- Vores håb er, at disse vuggestuepladser kan være med til at give hele området i Hampen et løft, og at der er dagplejere fra området, som har lyst til at være en del af institutionen, afrundede hun sit indlæg.