Håndbold-cup aflyst: Klubben går glip af op mod 350.000 kroner

Udviklingen i corona-situationen betyder aflysning af håndboldstævnet Hannibal Cup - og mistede indtægter på op mod 350.000 kroner for IFS Håndbold

Udgivet:19. august 2020, 14.00

Læsetid:2 minutter

Stævneudvalget beklager aflysningen af Hannibal Cup i Ikast, som også betyder mistede indtægter for op mod 350.000 kroner for IFS Håndbold. Foto: Tom Laursen

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

IKAST Med stor beklagelse og blødende håndboldhjerter har IFS Håndbold meddelt de 137 tilmeldte hold, at klubben desværre er nødt til at aflyse sin traditionsrige Hannibal Cup i år.

Klubben så frem til i begyndelsen af september som i de forgangne 47 år at tage imod op mod 1700 glade håndboldspillere til stævnet fordelt over områdets mange haller og skoler:

- For at leve op til alle corona-restriktioner havde vi for længst delt stævnet op i mange ministævner, og vi har hele vejen fulgt udviklingen tæt, siger Jimmy Strøm Larsen, tovholder i Hannibal Cup-udvalget i IFS Håndbold.

Hygge og fællesskab forsvinder

Da regeringen i sidste uge revurderede restriktionerne i lyset af smittestigning i Danmark, så cup-udvalget ingen anden mulighed end at aflyse.

- Især forsamlingsforbuddet, som vi formodede ville stige til 500 mennesker, blev en stor udfordring. Med den nuværende opbremsning er afviklingen af stævnet forbundet med alt for mange restriktioner. Blandt andet i forhold til ingen adgang i hallerne, ligesom afviklingen af kampe i de enkelte rækker vil blive begrænset. Desuden ville vi få udfordringer med overhovedet at tilbyde overnatning til deltagerne og med at bespise dem, begrunder Jimmy Strøm Larsen aflysningen.

- Restriktionerne vil betyde, at vi ikke kan gennemføre cuppen med et tilfredsstillende set-up, og at vores fokus på fællesskab, fight og hygge, der er nøgleord for Hannibal Cup, ikke er muligt. Stævnet ligger lige op til sæsonstarten, hvor netop fællesskab og hygge er et vigtigt fundament for opbygningen af et hold og et kammeratskab. Vi vil slet ikke kunne levere en cup-kvalitet, vi kan stå inde for, siger Jimmy Strøm Larsen.

Klar til næste år

Han beklager over for de mange tilmeldte klubber og spillere, der vil få deres hold- og deltagergebyrer refunderet.

Og beslutningen har heller ikke været let for til klubben selv. Hannibal Cup trækker normalt klubber fra hele Danmark, fra Tyskland og Norge.

- Vi kommer til gå glip af en indtægt på 300.000-350.000 kroner. Det svarer til 1200 kroner per medlem i klubben. Det er en økonomisk bet, og de penge må vi forsøge at skaffe ad anden vej, siger Jimmy Strøm Larsen, der dog ikke tøver med at melde klar til stævne til næste år.

- Vi har fået så meget positiv respons og feedback fra klubber, så selv om vi er ærgerlige over beslutningen, så motiverer det til at være klar til næste år igen, siger tovholderen, der også glæder sig over, at den ene af håndbold-cuppens to hovedsponsorer, Puma, allerede har givet tilsagn om at være med igen til næste år.

- Og så håber vi på, at det også kommer til at gælde for den anden hovedsponsor, Egetæpper, siger Jimmy Strøm Larsen.