Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Udgivet:29. august 2017, 07.22

Læsetid:1 minut

6 år siden

indsamling Under overskriften »Husk mig« går hundredvis af mennesker på gaden lørdag 23. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at huske på dem som glemmer og samle ind til fordel for de omkring 85.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom og de 400.000 pårørende, der står lige ved siden af.

Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Ikast. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig, og i Ikast mangler man indsamlere.

Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom, som er en af de mest frygtede og opslidende sygdomme i Danmark.

- Demens rammer hårdt. Når et menneske får demens bliver hele familien ramt. Mange oplever at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Med pengene fra landsindsamlingen kan vi arbejde for at holde liv i håbet om at finde en kur. Og arbejde for at alle, der er berørt af demens, får mulighed for at leve et godt liv. Jo flere, vi går på gaden, jo flere kan vi hjælpe, siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen.