Brandes første ladestation er på plads

Den første ladestander er placeret i Hotel Dalgas’ baggård, men den er ikke kun forbeholdt hotelgæster

Udgivet:19. april 2021, 11.28

Læsetid:1 minut

Hotelbestyrer Asger Månsson sammen med indehaveren af Blåhøj El, John Hansen. Bag Asger Månsson sesden første »tørstige« elbil fra Ejner Hessel. Foto: Flemming Hansen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

BRANDE Brande har netop fået sin første ladestation. Det er Hotel Dalgas, der ligger parkeringsplads til.

- Der hersker næppe nogen tvivl om, at elbiler er fremtiden. Da jeg så sad og læste om et andet hotel, der havde fået en ladestander etableret, lå et jo lige for, siger Asger Månsson, bestyrer af Hotel Dalgas.

Han understreger, at den ny ladestander naturligvis skal betragtes som en ekstra service for hotellets gæster, men fastslår samtidig, at ladestanderen ikke er forbeholdt hotelgæsterne.

- Det er for alle bilister med elbiler. Vi vil skilte med standeren, men også få den ind på en app, der fortæller alle ejere af elbiler, hvor der findes opladningsmuligheder, siger hotelbestyreren.

Samarbejde med elektriker

Ladestationen er kommet i stand takket være et samarbejde med Blåhøj El, der i går fik de sidste ledninger sluttet til i hotellets baggård, hvor man finder stationen.

Den kan benyttes af to kunder ad gangen. Det varer som regel nogle timer at tanke op, og i den tid kan gæster udefra meget passende holde et pitstop i Brande.

- Man er naturligvis mere end velkommen til at købe en kop kaffe eller noget andet her på stedet, foreslår Asger Månsson.

Betalingen for at få ladet batterierne op foregår udelukkende med kort; der kan ikke afregnes kontant med Hotel Dalgas.

I anledning af åbningen mødte Ejner Hessel frem med en skinnende ny Mercedes EQC, som blev det første køretøj, der fik lov at tanke strøm fra den nye ladestation, og det hele fungerede bare.