»All In Racing« går endnu mere all in: Rykker ind i større lokaler

Ikast-forhandleren af blandt andet BMX-udstyr, Jackie Jensen, udvider sin forretning og flytter i større lokaler

20. marts 2020, 09.30

Jackie Jensen holder åbent hver mandag og onsdag fra sidst på eftermiddagen. Han overvejer at holde åbent hele dagen om mandagen på et tidspunkt. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST - Det meste er ved at være på plads. Vi er i hvert fald 85 procent færdig.

Ordene kommer fra indehaveren af »All In Racing« i Ikast, Jackie Jensen, mens han kigger rundt i de lokaler, som han netop har flyttet sin forretning ind i.

Alle varer til de tohjulede kunder er efterhånden blevet sat op hos »All In Racing« 2.0, som sælger udstyr og reservedele til særligt BMX- og motocross-entusiaster.

Jackie Jensen har således siden 2013 solgt BMX-udstyr, hjelme, kørebriller, handsker, sikkerhedsudstyr, fritidstøj, dæk og reservedele for at nævne en del af det, forretningen tilbyder.

Nu flytter han sin forretning i større lokaler fra Merkur vej 6 til Merkurvej 3 i Ikast.

- Forretningen er vokset og er blevet større. Derudover kommer jeg også til at forhandle løbehjul fremover, siger Jackie Jensen om årsagen til flytningen.

Fra en cyklende alien

Når »All In Racing« tager skridtet videre og går endnu mere »all in«, er det fordi både BMX og motocross er på vej fremad i hele landet. Flere og flere unge har fået øjnene op for de to sportsgrene, som har stærke bånd. Jackie Jensen oplever en fremgang, men hvor stammer BMX egentlig fra?

Nogle vil måske kunne huske Steven Spielbergs film »E.T.« fra 1982, hvor E.T. havde en ven, der fragtede den kendte alien på en BMX-cykel foran månen i en silhuet.

Med filmen fik cykelhandlerne godt gang i salget af BMX-cykler. Men BMX-sporten fik faktisk allerede vind i sejlene i 1969 ifølge BMX-udvalget, som hører under Danmarks Cykle Union.

I slutningen af 60’ernes Californien efterlignede teenagere deres motocross-helte og begyndte at cykle på motocross-baner med udfordrende hop og drilske sving. Siden er sporten vokset til resten af verden og blev i 2008 optaget som OL disciplin.

BMX er en forkortelse af det engelske ord »Bicycle Moto Cross«. Sporten foregår oftest på en 20 tommer hjulstørrelses-cykel. Der er flere måder at dyrke sporten på, og alt efter hvilken forgrening man vælger, har man forskellige typer stel.

Sælger til løb

Tilbage i Ikast hos Jackie Jensen håber indehaveren på, at udvidelsen medfører yderligere interesse for sporten i Ikast og omegn. Selvom butikken nu er større, sælger Jackie Jensen faktisk mest, når han rejser landet rundt til forskellige løb.

- Men det er en fordel at flytte butikken, er jeg sikker på. Det skyldes også, at hvor jeg førhen havde forretning og værksted i samme lokale, så har jeg nu fået mulighed for at dele det op. Fremover vil værkstedet og butikken være todelt, men fortsat på samme matrikel, forklarer Jackie Jensen.

Han har stor erfaring med BMX og motocross og er blandt andet også kendt fra Ikast BMX Klub, hvor han er formand. Men BMX-udstyr har altid fyldt meget for Jackie Jensen, som fortæller, at et af formålene med at åbne »All In Racing« for syv år siden også var, at det ikke skal være så dyrt at købe udstyr.

- Vi tænkte dengang, at det må kunne gøres billigere at købe tøj og udstyr, og det forsøger vi at praktisere i vores butik sammen med god vejledning og en god service, lyder det fra Jackie Jensen.

I weekenden skulle der have været åbent hus, men det er nu aflyst som følge af situationen med coronavirus.

- Vi vil være ansvarlige, så det er aflyst. Vi håber på at kunne holde åbent hus senere på foråret, når tingene er faldet til ro, siger Jackie Jensen.

I næste weekend holder Jackie Jensen åbent hus, hvis omstændighederne med coronavirus tillader det. Foto: Henrik Ole Jensen