Kosmetolog og frisør er klar til kunder: Har savnet hverdagen

Kosmetolog Bettina Woetmann og frisør Rikke Iversen glæder sig til igen at møde kunderne efter flere måneders nedlukning

24. marts 2021, 12.17

IKAST Hun har gået og »skrabt i jorden« siden 21. december og bare ventet på igen at få lov til at åbne sin kosmetologklinik i centrum af Ikast.

Derfor har Bettina Woetmann svært ved at få armene ned efter udmeldingen om den seneste genåbningsplan, hvor liberale erhverv må åbne dørene efter påske, helt præcist tirsdag den 6. april.

- Det er da skønt at få lov til at arbejde og tjene sine egne penge. Det giver da en god følelse at få lov til at komme igang igen, siger Bettinna Woetmann, der har haft adskillige telefonopkald, siden udmeldingen kom.

- Mange af mine faste kunder har ringet for at booke en tid, men også for at spørge ind til de restriktioner, der stadig er. Jeg kan også se, at folk begynder at booke tider via onlinesystemet, så jeg skal nok få travlt. Selvom man ikke kan slappe af på forhånd, så er jeg forberedt på, at det bliver nogle lange arbejdsdage og formentlig også må tage weekenden i brug, siger den lokale kosmetolog.

Hun lyder på ingen måde bitter, blot glad for at få lov til at åbne.

- Loven er jo som den er, og den har ramt os alle sammen. Så det er jo sådan, det er. I forhold til at få lov til at behandle kunderne, så tror jeg, at folk er bekymrede eller udfordrede ved at skulle møde op med friske coronatest. Der hvor jeg synes, det bliver en smule træls er, når jeg skal til at stå og lege politibetjent. Det er jeg ikke specielt glad for. Men igen...Det er noget, vi alle skal gøre, og hvis det er prisen for at få lov til at åbne, så gør jeg det selvfølgeligt.

Bettina har ved flere lejligheder været forbi klinikken for lige at holde den ajour til den dag, der måtte åbne. Men først om en uges tid tager hun den helt store støvkost frem for at klinikken kan stå knivskarp til åbningen.

- Jeg kan se, at det går stærkt med at få tider, så jeg tænker snart der er ventetid på et par uger. Jeg er selv klar til at knokle på. Nu er uvisheden væk, og jeg ved, at jeg igen kan komme i gang. Og jeg glæder mig, siger Bettina Woetmann fra Kosmetolog Klinikken.

I træningslejr

Hos Trend Cut er frisør Rikke Iversen også ganske begejstret, men også opmærksom på, at hun ikke skal knokle på med det samme.

- Vi har jo ikke lavet noget i flere måneder, så vi er jo ikke i træning. Vi bliver nødt at passe på os selv for ikke at knække nakken i begejstringen over, at være igang, siger Rikke Iversen.

Kunderne er så småt begyndt at booke tider. Selvom vi ikke har tænkt at udvide vores åbningstider, så er jeg ikke bekymret for, at kunderne ikke skal få en tid. Det bør kunne lade sig gøre indenfor en uges tid. Jeg glæder mig i alt fald til at møde dem igen og ikke mindst at komme i gang og få en hverdag op at køre, siger Rikke Iversen.

Hun satser i øvrigt på, at kunderne er opmærksomme på at få den nødvendige coronatest, der max må være 72 timer gammel for at man må gå til frisør

- Vi er nødt til at stole på, at kunderne har styr på det og taler sandt. Det bliver i alt fald noget værre bøvl, hvis vi skal stå og tjekke op på det hver eneste gang, forudser Rikke Iversen.

Frisør Rikke Iversen, indehaver Trend Cut i Ikast er mere end klar til igen at have kunder under saksen. Foto: Laila Kempel