Siemens Gamesa udskifter sin topchef igen

Vindmøllekoncernen sætter tyske Jochen Eickholt i spidsen for at få økonomien rettet op

Udgivet:04. februar 2022, 11.34

Læsetid:2 minutter

Jochen Eickholt er ny administrerende direktør i Siemens Gamesa, og han får til opgave at rette op på økonomien. Foto: PR-foto

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør
Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2003. Blev redaktør på Herning-redaktionen i 2022 og har tidligere været en årrække på avisens erhvervsredaktion
Se flere artikler af Brian Kjær Andersen

1 år siden

LEDELSE Efter godt halvandet år som administrerende direktør for Siemens Gamesa gik den ikke længere for tyskeren Andreas Nauen.

Vindmøllekoncernen med stor afdeling i Brande oplyser i en pressemeddelelse, at Nauen 1. marts bliver erstattet af landsmanden Jochen Eickholt. Udskiftningen sker efter en periode med meget skuffende økonomiske resultater hos Siemens Gamesa.

Koncernen har haft store tab sidste år. Det seneste kvartalsregnskab for 2021 er netop offentliggjort, og virksomheden må notere sig et underskud på knap tre milliarder kroner alene for de sidste tre måneder af året.

I pressemeddelelsen oplyser Siemens Gamesa, at det især er området for landmøller (onshore), som har det svært. Situationen er kraftigt påvirket af de stigende omkostninger og leveringsvanskeligheder, som er en konsekvens af skiftende nedlukninger verden over.

- Siemens Gamesa oplever markante udfordringer i sin onshore-forretning i et virkelig svært marked, og vi har udpeget en topchef med en stærk resultatliste i ledelse af komplekse operationelle situationer og i succesfulde vendinger af virksomheder, der underpræsterer, siger Miguel Angel López, bestyrelsesformand for Siemens Gamesa.

20 års Siemens-erfaring

Den nye direktør Jochen Eickholt er 60 år og har siden 2020 været en del af topledelsen hos Siemens Energy, der ejer aktiemajoriteten i Siemens Gamesa. Han har gennem mere end 20 år hos Siemens haft en række ledende stillinger, herunder administrerende direktør for Siemens Mobility og bestyrelsesformand og managing partner i Siemens Portfolio Companies.

Andreas Nauen nåede i denne omgang kun kort tid i direktørstolen, efter at han overtog posten fra Marcus Tacke i juni 2020. Det var dog ikke første gang, han havde det øverste ansvar i koncernen. Fra 2004 til 2010 var Andreas Nauen således administrerende direktør for Siemens Wind Power, som virksomheden hed før fusionen med spanske Gamesa. Han var væk fra Siemens i en periode, men i 2017 kom han tilbage og havde ansvaret for havmølle-forretningen (offshore).

Trods de svigtende økonomiske resultater, får han pæne ord med på vejen fra bestyrelsesformanden.

- Bestyrelsen vil gerne takke Andreas for sin bemærkelsesværdige indsats som administrerende direktør og for sit tidligere lederskab i offshore-forretningen, som fortsat er førende på verdensmarkedet, siger Miquel Angel López.

Andreas Nauen trådte til som administrerende direktør hos Siemens Gamea i juni 2020. Foto: PR-foto