Børnehaven i Blåhøj bliver lukket

Udgivet:29. august 2019, 10.56

Læsetid:1 minut

Skolen og SFO får håndsrækning, mens børnehaven står til lukning. Foto: Privatfoto

Thomas Vang Nielsen
Journalist

4 år siden

Blåhøj Børne- og undervisningsudvalget er klar med en melding om fremtiden for Blåhøj Skole samt den kombinerede SFO og børnehave Kernehuset.

Resultatet af mødet onsdag bliver, at børnehaven i Blåhøj skal lukkes, mens SFO og skolen overlever - dog er der et krav om et minimum på 75 elever.

Landsbyen kæmper med faldende børnetal.

Seneste skoleår var der 89 elever, og i det nuværende er der 79 elever.

Prognoserne for Blåhøj Skoledistrikt frem til 2034 tegner et klart billede af, at befolkningstallet skrumper gennem årene.

Derfor har tre forskellige scenarier været i høring.

Det mest vidtgående var at lukke alt, og det fik borgerne på barrikaderne, hvilket førte til et borgermøde, 18 høringssvar, mange læserbreve og en heftig politisk debat.

En håndsrækning til Blåhøj

Enden på det hele er, at børne- og undervisningsudvalget lander på en helt fjerde model.

- Et enigt udvalg anbefaler, at Blåhøj Skole fortsætter. Men et enigt udvalg har også besluttet, at når elevtallet på en skole i kommunen på hvilket som helst tidspunkt i skoleåret kommer under 75, sendes der en lukningssag til politisk behandling, fortæller udvalgsformand Simon Vanggaard (DF).

Et flertal bestående af udvalgsmedlemmerne fra DF, V og S anbefaler, at lukke Kernehuset pr. 31. december i år.

Beslutningen fra børne- og undervisningsudvalget skal forbi økonomi- og planudvalget 3. september, og herefter skal sagen om Blåhøj Skole, børnehave og SFO til endelig afgørelse i byrådet mandag 9. september.