Herning er i spil som vært for Champions League-brag

På grund af tyske restriktioner for indrejsende fra England kan Herning blive vært for Champions League-kamp.

3. februar 2021, 18.59

Det er en mulighed, at MCH Arena i Herning kan lægge græstæppe til en Champions League-kamp mellem Borussia Mönchengladbach og Manchester City. Gladbach har sendt en anmodning om dette i retning af Herning Kommune og FC Midtjylland.

HERNING Selv om FC Midtjylland ikke længere er med i Champions League, så kan den fornemme fodboldturnering stadig komme til den midtjyske by.

Det skriver B.T., der har fået oplysninger om, at Borussia Mönchengladbach har anmodet FC Midtjylland om at kunne spille opgøret hjemme mod Manchester City 24. februar i Herning.

Ritzau har været i kontakt med FCM, som bekræfter henvendelsen fra Gladbach, og at der er "dialog mellem parterne", men henviser derudover til den tyske klub.

Lige nu er dog det slet ikke sikkert, at Gladbach får brug for at spille kampen et andet sted end på eget stadion.

Der er nemlig flere forbehold, inden kampen overhovedet kan blive en realitet, og en konkret aftale med Herning Kommune, som ejer størstedelen af MCH Arena, kan komme i stand.

Det skyldes, at de tyske rejserestriktioner kun er gældende frem til 17. februar - altså en uge før kampen mod City.

Myndighederne i Tyskland tillader ikke indrejsende fra de lande, der er ramt af nye og mere smitsomme varianter af coronavirus.

Det gælder blandt andet Storbritannien, og en talsmand fra det tyske indenrigsministerium har oplyst til nyhedsbureauet AFP, at der ikke er undtagelser for professionelle atleter.

Reglerne blev præsenteret i lørdags og gælder frem til 17. februar.

Så det kræver, at rejserestriktionerne bliver forlænget af de tyske myndigheder.

Det er i øvrigt ikke første gang, at FC Midtjylland er blevet spurgt om at blive vært for en mulig kamp i Europa mellem to andre klubber.

Molde har også rettet henvendelse omkring en Europa League-kamp, men mistede interessen, da nordmændene fandt ud af, at FCM ikke spiller på kunstgræs.

En anden tysk klub har lige nu også problemer med en hjemmekamp mod en engelsk modstander.

Det drejer sig om RB Leipzig, der skal møde Liverpool 16. februar - altså mens restriktionerne i Tyskland stadig er gældende.

Leipzig skal også finde en neutral bane at spille på eller håbe på, at Liverpool kan få lov til at rejse ind i Tyskland alligevel.

Det har Leipzig mandag anmodet de tyske myndigheder om, og anmodningen behandles i øjeblikket.

FCM oplyser, at Gladbach lige nu er den eneste klub, der har anmodet om at kunne spille i Herning.

Søren Juul Baunsgaard, kultur- og fritidschef i Herning Kommune, bekræfter, at der er indledt en dialog med tyskerne, men at der fortsat er lang vej til en storkamp i byen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en henvendelse, og også at vi har sagt til dem, at det er en dialog, vi er indstillet på at tage, hvis det kommer dertil, at det bliver relevant.

- Der er en række betingelser, der skal opfyldes, før det kan blive til andet end snak. Herunder især at de danske myndigheder synes, at det er noget, der kan gennemføres, siger Søren Juul Baunsgaard.

Han understreger, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt at afvikle kampen i Herning.

- Selvfølgelig er vi beæret over, at de kigger vores vej, når de skal finde ud af, hvem der ville kunne løse den opgave for dem. Men der er stadig lang vej, før kampen skal spilles hos os, siger han.

/ritzau/