
Donation: Kagefabrik donerer penge - og småkager - til grønlandske børn
I anledning af dronning Margrethes 50-årsregent-jubilæum modtager foreningen Grønlandske Børn donation fra Kelsen Group
Udgivet:11. juli 2022, 15.54
Læsetid:2 minutter
Generalsekretær Puk Draiby har på vegne af foreningen Grønlandske Børn modtaget 150.000 kroner fra småkageproducenten Kelsen Group i Nørre Snede. Donationen blev overrakt af Mads Waage Pedersen, administrerende direktør. Foto: Pr-foto
1 år siden
NØRRE-SNEDE Generalsekretær Puk Draiby har på vegne af foreningen Grønlandske Børn modtaget 150.000 kroner fra småkageproducenten Kelsen Group A/S i Nørre Snede.
Donationen blev overrakt af Mads Waage Pedersen, administrerende direktør i Kelsen Group, i anledning af H.M. Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum, der på grund af corona er udskudt til september. Kelsen Group, der er Kgl. Hofleverandør, ønsker med donationen at støtte det arbejde for at skabe bedre rammer for grønlandske børn, som også dronningen arbejder for i sit hverv som protektor for foreningen.
- Det var en stor oplevelse at møde Puk og høre mere om foreningens arbejde. Vi blev i den grad bekræftet i, at det er det helt rigtige formål for os at støtte, og at der er et stort behov for at give en hjælpende hånd til de grønlandske børn både i Grønland og i Danmark, siger Mads Waage Petersen i en pressemeddelelse.
Ture giver sammenhold
Donationen på de 150.000 kroner går til Grønlandske Børns arbejde med at skabe et trygt og godt børneliv for alle grønlandske børn både i Grønland og i Danmark. Foreningen har næsten 100 års erfaring og har oparbejdet en ekspertise i mødet med børnene og i at skabe det nødvendige samarbejde med både kommuner og myndigheder. Blandt foreningens aktiviteter er årlige sommercamps, hvor børnene får masser af aktiviteter og møder nye venner. I år er de to camps i Qaanaaq og Kangaamiut, og Kelsen har sendt småkager af sted til de deltagende børn.
Puk Draiby oplyser, at 30 procent af de grønlandske børn er udfordret på den ene eller anden måde.
Hun fortæller også, at de årlige sommercamps skaber bedre sammenhold og venskaber mellem deltagerne, og at det gør det nemmere efterfølgende at gennemføre initiativer i lokalsamfundene, for eksempel kampagner om mobning og vold i skolen.