Sofie og Kristian undersøger kirkelivet i Canada

Udgivet:30. november 2022, 10.21

Læsetid:2 minutter

Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsen undersøger den kristne kirkens vilkår i et multikulturelt samfund i Canada. Efter nytår holder de foredrag om deres oplevelser, når de besøger lokale sognehuse, konfirmandstuer og skoler. Foto Privat foto

6 måneder siden

Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsen er rejst til Calgary som volontører for kirkerne i blandt andet Ikast-Brande Provsti.

Billetterne var egentlig booket til Israel, da Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsen tidligere på efteråret gjorde sig klar til at rejse ud for at arbejde med missions- og udviklingsprojekter på vegne af kirkerne i Ikast-Brande Provsti og Herning-provstierne. Men sådan kom det ikke til at gå, for det var ikke muligt at få visum til tre måneders ophold i Israel. Derfor blev planerne ændret, og i slutningen af oktober ankom de til Calgary i Canada i stedet.

De tre provstiers fælles Kirke til kirke-projekt har i en årrække udsendt unge til missions- og udviklingsprojekter rundt i nogle af verdens fattigste lande. Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsens ophold får et noget anderledes indhold i millionbyen Calgary, der som resten af Canada er et stort multikulturelt samfund.

- Vi har fundet ud af, at det moderne samfund i dag stadig oplever konsekvenser af fortiden, hvor kristne europæere invaderede landet. Holdningen til kristendommen i Calgary kan derfor være sprængfyldt med komplekse følelser og oplevelser, fortæller Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsen.

Små og store kirker

Siden 1913 har der været en dansk kirke i Calgary, hvor de to volontører har base, men de skal også rundt og opleve andre kirker i området.

- Vi vil besøge helt små menigheder så vel som en kæmpe kirke medover 6000 medlemmer, og forhåbentlig bliver vi meget klogere på, hvordan kirkeliv og kristendom kan variere rundt om i verden, siger de to volontører.

Når Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsen kommer retur til Danmark i begyndelsen af januar, vil de tage rundt til lokale sognehuse, konfirmandstuer og skoler og fortælle om deres oplevelser. Man kan allerede nu booke dem til at komme og holde foredrag ved at henvende sig til sognepræst Kent Kjær Andersen ved Ikast Kirke. Det er gratis at booke de to volontører, der står til rådighed fra 15. januar til 31. marts.

Billedtekst: Sofie Mundbjerg Høj og Kristian Paakjær Mikkelsen undersøger den kristne kirkens vilkår i et multikulturelt samfund i Canada. Efter nytår holder de foredrag om deres oplevelser, når de besøger lokale sognehuse, konfirmandstuer og skoler.