Sæt perspektiv på livet: Lokal kunstner takker af

Maleriudstilling i Engesvang Sognehus med Else Sandberg

Udgivet:26. februar 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

- Der er energi i farver. Når man arbejder med farver, overfører det energi til kunstneren, og jeg føler mig overbevist om, at noget af energien også kan blive overført til beskueren, siger Else Sandberg, der takker af som kurator ved Engesvang Sognehus med en udstilling af egne malerier. Foto: Privatfoto

1 år siden

ENGESVANG I øjeblikket kan man i Engesvang Sognehus se en udstilling af malerier udført af Else Sandberg.

Det er ikke tilfældigt, at hun udstiller nu som afløser for Ingrid Nørgaard, der har udstillet de foregående tre måneder, skriver Kulturens Venner i Engesvang i en pressemeddelelse.

Netop de to har nemlig udgjort sognehusets kunstudvalg, der gennem mange år har inviteret andre amatørkunstnere til at udstille i sognehuset. Men de har bedt sig fritaget for den opgave fremover, og derfor er det nu Else Sandberg, der har hængt nogle af sine egne malerier op i sognehuset ved den sidste udstilling, hvor hun er kurator.

Hun har været billedskolelærer, og hun har derfor ført masser af børn ind i kunstens verden og givet dem mulighed for at suge af kunstens energi.

At vælge sit perspektiv

Else Sandberg mener, der er energi i kunst.

- Og der er energi i farver. Når man arbejder med farver, overfører det energi til kunstneren. Jeg føler mig overbevist om, at det også er muligt, at noget af energien kan blive overført til beskueren, siger hun.

Ud over at have billedkunst som linjefag fra lærerseminariet i sin tid har Else Sandberg også på et tidspunkt taget orlov fra lærerjobbet for at studere på kunstskole, og i mere end 20 år er hun hver uge mødt op i Billedværkstedet i Silkeborg, hvor kunstner-kollegaen Inge Lis Hansen deler ud af sin viden.

Om sine motiver siger Else Sandberg, at hun forsøger at illustrere livet.

- Det er med livet som med billeder: Man vælger selv sit perspektiv. Det samme motiv kan se forskelligt ud, alt efter hvilket perspektiv man vælger. Det gør livet og maleriet spændende, forklarer Else Sandberg.

Hendes billeder hænger i sognehuset indtil ud på foråret, blandt andet hen over kirkens 125-årsjubilæum i marts, hvor der vil være mange arrangementer i sognehuset.

Foto: Privatfoto