Home-Start Ikast-Brande er flyttet i nye lokaler: Alle børn har ret til en god start i livet

Home-Start Ikast-Brande åbnede mandag ny butik i Møllegade, og genbrugsbutikken blev i weekenden gjort helt klar til åbningen. Placeringen ligger centralt, og lokalerne fremstår nu lysere

Udgivet:19. juni 2021, 12.01

Læsetid:3 minutter

Koordinator ved Home-Start Ikast-Brande Hanne Hebsgaard (t.v.) sammen med Anna Karina Groth, som kommer til at være daglig tovholder for de frivillige i den nye butik. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

2 år siden

ÅBNING De står og smiler kærligt ved indgangen parat til at lade alle børn vide, at her er man velkommen.

De to karakteristiske dukker Elsa og Anna fra Disney-filmen Frozen, er blevet fast inventar på langt de fleste pigeværelser. De populære Disney-figurer kender formentlig ikke deres egen pris, og hvis de gjorde, ville de vide, at det langt fra er alle familier, som har råd til dem.

Home-Start Ikast-Brande åbnede mandag ny genbrugsbutik i Møllegade få hundrede meter fra de tidligere lokaler i Danmarksgade. Med mere plads og med meget mere lys.

Bag Elsa og Anna ses et væld af legetøjsfigurer. Alle har det til fælles, at de venter på at glæde nye børn rundt om i Ikast-Brande.

I filmen ToyStory er det værst tænkelige mareridt for legetøjet, når drengen Anders går fra barn til teenager og pludselig ser på yndlingslegetøjet, Woody og Buzz-Lightyear, med helt nye øjne; nye øjne, som dermed betyder en tur på loftet og med destination i genbrugsbutikken.

Her er hjælp at få

Om legesagerne bliver vakt til live i aften, når lyset slukkes og koordinator ved Home-Start Hanne Hebsgaard går hjem, skal være uvist. Men derimod ligger det fast, at de nye lokaler er fyldt med legesager og børnetøj, som blot venter på at finde en ny familie i Ikast-Brande.

Home-Start Ikast-Brande åbnede i Ikast i 2013 og har afdelinger i hele landet. Ifølge Home-Start er et stigende antal småbørnsfamilier pressede og mangler overskud i hverdagen. Det kan have mange forskellige årsager som eksempelvis dårlig økonomi, for meget arbejde, arbejdsløshed, manglende netværk, skilsmisse, psykisk eller fysisk sygdom. Som et led i familiehjælpen er genbrugsbutikken vigtig.

- Hvis man som familie mister fodfæstet i en travl hverdag, kan selv små gøremål vokse til uoverkommelige opgaver. Home-Starts kerneydelse er at give pressede børnefamilier med mindst et barn under skolealderen en familieven, som besøger dem to timer om ugen. Familievennerne yder praktisk og venskabelig støtte i en periode på et halvt til et helt år eller længere tid, hvis der er behov for det, lyder det fra Hanne Hebsgaard.

Målet er at forebygge familiekriser, isolation og sammenbrud samt at øge familiens trivsel, selvtillid og uafhængighed. Derudover er villighed til at dele ud af egne erfaringer som forældre, familievennernes væsentligste kompetence, siger Hanne Hebsgaard.

Grundtanken er, at alle børn skal have en god start i livet, og her spiller genbrugsbutikken også en rolle.

- Overskuddet går jo til det gode formål, for det er klart, at alting koster penge, så når man køber eller donerer til vores butik, har det et dobbeltrettet, godt sigte, siger Hanne Hebsgaard.

Frivillighed og fællesskab

Omkring 18 frivillige er allerede tilknyttet genbrugsbutikken, men ifølge butikkens daglige tovholder, Anna Karina Groth, har Home-Start plads til flere.

- Vi har et rigtig godt fællesskab i butikken, hvor vi både har tid og plads til at snakke sammen. Sådan skal det være i en genbrugsbutik, og vi har nogle gode timer, mens vi er på arbejde. For mig er det meget vigtigt, at de frivillige har det godt, for det smitter af på de handlende, hvis de kan fornemme en god stemning, lyder det fra Anna Karina Groth.

Butikken er fyldt med doneret tøj og legetøj. På mandag slår Home-Start Ikast-Brande dørene op i Møllegade. Foto: Henrik Ole Jensen