Spis-sammen i Ikast: Laks, steg og sammenhold på menuen

Fjerde udgave af Ældre Sagens Spis-sammen-arrangement fandt sted i torsdags En aften, hvor både enlige og par får dannet nye venskaber

Udgivet:09. oktober 2019, 18.07

Læsetid:3 minutter

Formanden for Ældre Sagen i Ikast-Brande, Hans Peder Nielsen, var fint tilfreds med antallet af deltagere, som lød på 111. Lækker mad og rare mennesker trækker folk til, som han sagde. Gæsterne fik i øvrigt vaniljeis med pære og chokoladesauce til dessert. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen
Henrik Ole Jensen
Fotograf| hoj@herningfolkeblad.dk

3 år siden

Ikast En time før Ældre Sagens Spis-sammen-arrangement i aftes begyndte i Ikast, ankom de første ud af 111 forventningsfulde gæster til Hotel Medi.

- Det er, fordi vi har glædet os som små børn, lød det fra Sussi Knudsen fra Ikast.

En time senere - klokken 17.30 - kunne formanden for Ældre Sagen Ikast-Brande, Hans Peder Nielsen, banke to gange på sit glas med sin ring. Sulten var ved at melde sig hos de fremmødte, så gæsterne var hurtige til at få tysset på hinanden.

Ved indgangen var de 111 - primært enlige deltagere - blevet parret med tilfældige borddamer - og herrer - ud fra en vilkårlig farve. Det gav en lidt sitrende og nervøs stemning.

- Som at opleve første skoledag på ny, lød det fra et af bordene, inden Hans Peder Nielsen med to nye bank - denne gang på mikrofonen, testede om lyden virkede.

Det gjorde den, og han kunne byde velkommen til alle de modige gæster, som havde taget et flot skridt og bevæget sig tættere på et nyt sammenhold i Ikast.

Venskaber og kølig hvidvin

Det er fjerde gang, Ældre Sagen holder Spis-sammen-arrangement.

Første gang var i Bording i 2015. Man har været en enkelt gang i Brande, mens det er anden gang, arrangementet finder sted i Ikast. Hans Peder Nielsen forklarede, at formålet med arrangementet er at bringe folk sammen.

- Vi vil gerne danne nye venskaber og være medvirkende til, at folk kommer ud og møder andre mennesker. Par er naturligvis også velkomne, og vi har også par i aften, men arrangementet er særligt for enlige, og vi vil gerne imødegå ensomhed, lød det fra formanden, mens serveringspersonalet hældte kølig hvidvin op i gæsternes glas.

På bordene blev de første forretter placeret, og Citrondrengen alias Kurt Pedersen, lagde tonen an til »Livstræet«.

Nede ved Sussi Knudsens bord var de høflige konversationer så småt begyndt.

- Vi skal jo huske at smage på den her, lød det, mens bordet samlet hævede glassene.

Menuen bestod i øvrigt af koldrøget laks, oksesteg med glaserede løg og waldorfsalat.

- Waldorfsalat hører overhovedet ikke til retten, men jeg har fået flere henvendelser fra nogle af jer, som har været med flere gange, og I har fortalt, at I plejer at få waldorfsalat til det hele, så det har vi selvfølgelig også i aften, lød det fra hotellets direktør, Jesper Stadsvold Olesen.

Ensomhed gør ondt

Sussi Knudsen har været med i samtlige år siden 2015, og hun var ikke i tvivl om, hvor denne torsdag aften skulle tilbringes i år.

- Jeg mistede min mand for nogle år siden, og ensomhed gør ondt. Derfor har jeg blandt andet også engageret mig som besøgsven, fortalte Sussi Knudsen.

Hun har desuden dannet flere venskaber gennem de tidligere Spis-sammen-arrangementer.

- Det er skønt at få nogle nye bekendtskaber. Det er jo ikke bare i aften, man får snakket. Efterfølgende er der også nogle nye ansigter at hilse på i Strøgcentret, og vi får aftenen her som noget fælles, der vil bringe os sammen, lød det rosende fra Sussi Knudsen.

Citrondrengen spillede herefter sin sang »Løb for livet«, som flere af deltagerne kunne synge med på.

»Husk nu at passe på dig selv - et godt liv kommer jo ikke af sig selv«.

Disse ord havde 111 modige gæster taget til sig. 111 gæster, som opsøgte lykken og nye venskaber over en gang gammeldags oksesteg.

Sussi Knudsen fra Ikast er vild med Ældre Sagens Spis-sammen-arrangementer. Hun har dannet flere venskaber i de tidligere år, og hun roser arrangørerne samt de modige deltagere, som kommer uden at kende andre. Foto: Henrik Ole Jensen
Citrondrengen er fast husmusikant. Han skabte en god stemning med både glade, kendte og ikke mindst sigende sange. Foto: Henrik Ole Jensen
111 deltagere var mødt op på Hotel Medi til Ældre Sagens Spis-sammen-arrangement.