Nyt lægehus: Fusion mellem to »gamle« lægehuse

500 nye og gennemtænkte kvadratmeter lægehus bliver nabo til Sundhedscentret

2. oktober 2021, 04.20

De fire læger, der om få dage rykker ind i det nye lægehus i Frisenborgparken. Det er fra venstre Dorte Stensen, Camilla Aulbjerg, Heriette Sørensen og Anders Eidner. Foto: Jørn Deleuran

LÆGEHUS Mandag 4. oktober åbner et helt ny lægehus i Frisenborgparken.

Det bliver bemandet med de tre læger fra Lægehuset afdeling Øst på Kongevejen samt Anders Eidner, der hidtil har haft praksis i Danmarksgade i Ikast.

Det er omkring tre uger siden, at idéen til det nye lægehus blev født.

Det skete i forbindelse med et satspulje, som kommunerne kunne søge i forbindelse med sammenknytning af sundhedshuse.

Og det er netop tilfældet i Frisenborgparken, hvor det nye lægehus næsten ligger som nabo til det eksisterende Sundhedscenter.

Det var lægerne, der opfordrede kommunen til at søge, og det gjorde man så.

Resultatet viste sig at være positivt, og der blev frigivet midler til opførelse af det ny lægehus, der blev placerede på et kommunalt areal, hvor der var træer og krat.

Lægehuset falder naturligt og smukt ind i omgivelserne med sine røde sten, som præger det øvrige byggeri i Frisenborgparken.

Det er lægerne Dorte Stensen, Henriette Sørensen og Camilla Aulbjerg, der alle kommer fra Lægehuset Afdeling Øst på Kongevejen, der kommer til at bemande det ny lægehus. De får mandligt selskab af Anders Eidner, der hidtil har haft lægekonsultation i Danmarksgade. Desuden bliver der tilknyttet tre sygeplejersker til lægehuset i Frisenborgparken.

Etableringen af det ny lægehus betyder samtidig, at Lægehuset Afdeling Vest på Kongevejen får meget mere plads.

Det er Ikast-Brande Kommune, der reelt har stået som bygherre af det ny lægehus, men det er sket i tæt samarbejde med læger og sundhedspersonale i lægehuset, ligesom Holstebro Arkitektkontor også har været særdeles lydhør i forbindelse med opførelsen af den ny bygning, der er på omkring 500 kvadratmeter.

I dagene op til åbningen af det ny lægehus vil Lægehuset Afdeling Øst være lukket på grund af flytning og installation af blandt andet IT-systemer.

Lægehus Frisenborgparken har fra start tilknyttet omkring 1300 patienter. Der er åben for en mindre tilgang.

Lægehuset Frisenborgparken falder med sine røde sten fint ind rent arkitektonisk i det øvrige byggeri i Frisenborgparken. Foto: Jørn Deleuran