Officielt: HIH ansætter ny sports- og salgsdirektør

35-årige Daniel Grønhøj er ny mand i stolen hos Herning-Ikast Håndbold

28. februar 2020, 14.29

35-årige Daniel Grønhøj er ny sports- og salgsdirektør i Herning-Ikast Håndbold. Foto: Herning-Ikast Håndbold

HÅNDBOLD Fredag eftermiddag stod det klart, at administrations- og salgschefen i Herning-Ikast Håndbold, Simon Mølhede Hørdum, har opsagt sin stilling. Samme eftermiddag meddeler den lokale ligaklub, at man pr. 1. marts har ansat 35-årige Daniel Grønhøj som ny sports- og salgsdirektør.

- Vi har nu stået på egne ben uden for FC Midtjylland i mere end to år, og vores klub er i en god udvikling på flere fronter. Skal dette fortsætte, er det en nødvendighed med mere tyngde i den daglige organisation. Det er i det lys udnævnelsen af Daniel Grønhøj skal ses, forklare Lars Gantzel Pedersen, formand for Herning-Ikast Håndbold, i en pressemeddelelse.

Ifølge skrivelsen ønsker HIH’s bestyrelse at fastholde klubbens position i toppen af ungdoms-og seniorhåndbolden, både nationalt og internationalt.

»Med den stigende konkurrence på spillermarkedet og den høje kvalitet i dansk kvindehåndbold har bestyrelsen besluttet, at foretage en række organisations-og forretningsudviklinger, der skal sikre det helt nødvendige indtægtsgrundlag og den sportslige ekspertise«, står der videre i pressemeddelelsen.

32-årige Simon Mølhede Hørdum, der har været ansat i klubben i fire år – de seneste 11 måneder som salgs- og administrationschef, har ikke ønsket at fortsætte som direktør for selskabet. Det forklarerede ikastboen tidligere fredag til Herning Folkeblad.

- Klubben har meget at sige Simon tak for, og det er derfor med beklagelse, at vi har modtaget hans opsigelse. Heldigvis forløber det hele i fordragelighed, og mens han søger nye udfordringer, har Simon tilbudt at sikre, at den nye organisation kommer godt i gang”, siger formand Lars Gantzel Pedersen.

Afløser nuværende sportschef

Den tidligere direktør i Herning-Ikast Håndbold, Jakob Mølgaard Christensen, har siden sin fratrædelse sidste forår beklædt posten som sportschef i klubben, men hans civile job i Aarhus-virksomheden MarkOn levner ikke længere plads til at varetage det sportslige ansvar i HIH.

- Derfor var det en appelsin, der faldt ned i vores turban, da vi erfarede at Daniel Grønhøj var en mulighed, fortæller Lars Gantzel Pedersen.

- Han har solid erfaring og dokumenterede resultater med både sport og salg, og det var lige den profil, vi stod og manglede, siger formanden.

Daniel Grønhøj stammer fra Tommerup på Fyn. Han er handelsuddannet, og har spillet divisionshåndbold i Odder og Skovbakken. Som 25-årig slog Grønhøj sig ind på træner- og managerrollen i Hadsten Håndbold, hvor han var sportslig- som kommerciel ansvarlig for dameholdet, som han overtog i 2. division og afleverede i toppen af den næstbedste række.

Daniel Grønhøjs civile karriere har omfattet ansættelser hos blandt andre webauktionshuset eBay og bettingvirksomheden Bet25, hvor han var sponsor og salgschef. Herefter fulgte to år som key account manager i fodboldklubben Silkeborg IF og senest halvandet år som sponsor- og salesmanager i AGF.

- Men det er jo i bund og grund håndbolden, jeg er rundet af og brænder mest for. Da jeg i Herning-Ikast Håndbold pludselig så muligheden for at komme til at arbejde med både salg og sport på øverste hylde, var der ikke nogen tvivl om, at jeg skulle takke ja, siger Daniel Grønhøj, der er gift og far til tre børn og bosiddende i Silkeborg.

- Vi ønsker at få mulighed for at udbygge vores aktivitetsomfang, hvilket er en økonomisk nødvendighed, når vi stadig har stålsatte ambitioner om at drive kvindeelitehåndbold på højeste nationale og internationale niveau og samtidig talentudvikle. Ansættelsen af Daniel er således en begyndelse på en yderligere styrkelse af organisationen, hvor vi forventer nye ansættelser inden for de næste måneder, påpeger Lars Gantzel Pedersen.