Indvielse af udvidelse: Fri leg midt i skoletiden

Isenvad Borgerforening gav både juice og kagemand til indvielse af endnu en udvidelse af Naturlegepladsen

Udgivet:22. september 2021, 07.10

Læsetid:2 minutter

Naturlegepladsen i Isenvad har fået et nyt stort og attraktiv legetårn, som skolens børn officielt har indviet. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

2 år siden

INDVIELSE De kom gående i lange lige rækker, passerede under ballon-portalen og var allerede begejstrede ved første syn.

For midt i skoletiden kunne de knap 100 elever fra Isenvad Skole nemlig få lov at lege helt frit på den store og veludstyrede naturlegeplads, der ligger bare en lille gåtur udenfor byen.

Landsbyens borgerforening har netop investeret endnu et stort beløb i at gøre legepladsen attraktiv for byens borgere.

Det nye klatrestativ med både edderkoppespind, klatrevæg og rutsjebane blev straks efter indvielsen taget i brug med stor entusiasme.

Formanden for Isenvad Borgerforening, Lars Mikkelsen, fortæller, at foreningen havde fået 350.000 kroner fra Ikast-Brande Kommunes udviklingspulje til at etablere en multibane ved Sentrum.

- Vi havde lidt penge til overs og suppleret med en donation fra Nordea-fonden og foreningens egne midler er det lykkedes os at finde midlerne til at udvide byens naturlegeplads, forklarer han.

Borgerforeningen overtog for år tilbage driften af Naturlegepladsen fra Skov- og Naturstyrelsen, der ikke længere ville vedligeholde den.

Siden har foreningen haft et ønske om cirka hvert andet år at udvide den populære plads med et nyt legeredskab.

Det nye klatretårn var pyntet med både balloner og serpentiner og stod og ventede på at blive taget i brug.

Efter den officielle indvielse, hvor de to elever fra skolen Julius Estrup og Elva Henneberg klippede snoren, stod kagemændene på rad og række og ventede kun på at blive fortæret af de mange børn, der næsten ikke kunne vente på at få lov til at udfolde sig på pladsens mange legemuligheder.

Elva Henneberg klipper den anden snor og tager første tur ned af rutsjebanen. Foto: Laila Kempel
Med den store gyldne saks foretager Julius Estrup fra elevrådet på Isenvad Skolen det første klip på det nye legeredskab på Isenvad Naturlegeplads. Foto: Laila Kempel
Kagemændene stod på rad og række og ventede på at blive spist af skolens mange elever. Foto: Laila Kempel
Alle børn fra Isenvad Skole fejrede udvidelsen af byens legeplads med kagemand og juice. Foto: Laila Kempel