Set ved stationen: Mur-værket rejser sig i Ikast

Nyt kunstværk på vej ved stationen i Ikast

Udgivet:18. september 2020, 12.00

Læsetid:1 minut

Fundamentet til den nyeste skulptur i Ikast er rejst: Et knustværk i brugte mursten. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

KULTUR Fra toget har rejsende eller ventende på perronen de seneste dage måske undret sig: Hvad foregår der på engarealet nord for stationen?

Her er skelettet til det, der skal blive et nyt kunstværk såmænd støbt. Et mur-værk, om man vil, der nu bliver opbygget af brugte mursten fra området - blandt andet over 5000 mursten fra rådhuset i Brande, fra da det blev revet ned.

Kunstneren bag, Birgitte Ejdrup Kristensen, har siden februar opfordret lokale til at bidrage med gamle mursten, som er blevet indleveret i Kunstpakhuset ved stationen.

Syv bogstaver

I samarbejde med en murer kaster kunstneren sig ud i at bygge kunstværket af lokale mursten op. Murstenen formes som syv bogstaver, der skal danne ordet »samfund« - som symbol på borgerinddragelse og samskabelse.

- Det er en krævende teknisk opgave at mure de syv vidt forskellige bogstaver op, og vi kan sagtens stadig bruge flere brugte mursten til værket. De kan stadigvæk afleveres i Kunstpakhuset med navn og en kort fortælling om stenene, så værket på den måde også kommer til at repræsentere lokal historie, siger leder i Kunstpakhuset, Bente Jensen.

Hun forventer - afhængig af vejret, at byens nu skulptur-mur-værk vil stå klar i løbet af en måneds tid.