Nedtur for FCM's ineffektive tophold: Brøndby vandt topbraget i Herning

FC Midtjylland tabte for anden kamp i træk i Superligaen, da det blev 1-2 mod Brøndby på MCH Arena

22. november 2021, 07.52

FCM-skuffelse på MCH Arena. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD For anden Superliga-kamp i træk måtte FC Midtjylland forlade banen som den tabende part. Det var nemlig gæsterne fra Brøndby, der vandt søndag aftens topbrag på en propfyldt MCH Arena i Herning med 2-1 - efter at FCM ellers fik en drømmestart på kampen.

Hos FC Midtjylland var der comeback til den brasilianske angriber Júnior Brumado, der efter en måneds skadespause var med fra start. I målet fik Jonas Lössl pladsen på bekostning af Elias Olafsson.

Allerede efter syv minutter var hjemmeholdet millimeter fra scoring, da Henrik Dalsgaard var hurtigt over en retur og headede bolden på modsatte stolpe.

Fem minutter senere sparkede Brøndbys Josip Radosevic ind på benet af Gustav Isaksen lige indenfor straffesparksfeltet. Først vinkede dommer Morten Krogh afværgende, men efter et VAR-tjek kom straffesparket, som Evander sikkert omsatte med et spark venstre om Brøndby-keeper Mads Hermansen.

En fantastisk start på kampen for FCM, men scoringen betød også, at initiativet i kampen skiftede. Nu var det Brøndby, der var på bolden, mens FCM trak sig/blev presset længere tilbage.

To hurtige Brøndby-mål

Og 10 minutter før pausen gik den ikke længere for hjemmeholdet. Raphael Onyedika kom i eget felt til at heade bolden for fødderne af Mikael Uhre, og Brøndby-topscoreren fyrede resolut af fra en spids vinkel - og lykkedes med at få bolden til at passere ind under en bestemt ikke sagesløs Jonas Lössl i FCM’s mål.

Kort efter var den gal igen, da gæsterne slog til på en af de velkendte kontraer, som holdet også tidligere har straffet FCM med. Simon Hedlund slog et tidligt indlæg, og Mikael Uhre kom først på bolden og firsttimede den ind til 2-1.

Så var det hele pludselig vendt på hovedet på MCH Arena.

FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, brugte pausen til at styrke midtbanen med en ekstra mand i form af Jens-Lys Cajuste, mens Gustav Isaksen blev skiftet ud.

Hjemmeholdet havde da også bolden stort set hele tiden, men den første målchance i anden halvleg dukkede først op midt i halvlegen, da Nikolas Dyhr brød igennem i venstre side og skød lige på Brøndbys keeper.

FCM satsede mere og mere offensivt, som kampen skred frem. Både brasilianske Marrony og unge Victor Lind blev skiftet ind, men alligevel udeblev de store chancer.

Først i overtiden skete der noget, og der var chancen til gengæld kæmpestor, da Jens-Lys Cajuste kanonerede bolden på overliggeren.

Men FCM måtte notere sig for det andet Superliga-nederlag i træk, og i de samme to kampe (den seneste var 0-3 ude mod AGF) er det ikke lykkedes for FCM’erne at score et eneste »regulært« mål. Kun Evanders straffe-scoring mod Brøndby er det blevet til, og det må trods alt give panderynker hos cheftræner Bo Henriksen - selvom FC Midtjylland stadig fører Superligaen.