Danmarks vildeste gymnasium fik hjælp af europæiske gæster

Udgivet:30. september 2021, 05.46

Læsetid:1 minut

Gården på Ikast-Brande Gymnasium var omdannet til det rene "vildnis" torsdag eftermiddag. Foto: Privatfoto

UDDANNELSE Der blev skruet op for vildskaben på Ikast-Brande Gymnasium i sidste uge. Skolen havde besøg af elever fra Tyskland, Spanien, Polen og Litauen i forbindelse udviklings- og udvekslingsprogrammet Erasmus+. Et program med deltagelse af ungdomsuddannelser fra hele Europa. Et af temaerne for besøget var »rewilding«, der handler om at genindføre økologiske systemer på naturens egne præmisser. Det tema lægger sig fint i tråd med Ikast-Brande Kommunes målsætning om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Derfor var det også oplagt at samarbejde med kommunen om at skabe en vildere natur på gymnasiets ellers ret velplejede udearealer.

- Vi har gennem en længere periode arbejdet på at genskabe vild natur på områderne omkring skolen, og vi vil hellere end gerne bidrage til at Ikast-Brande Kommune kan blive Danmarks Vildeste Kommune. At det samtidig kunne kobles med vores deltagelse i Erasmus+ var en ekstra bonus, fortæller biologilærer og Erasmus-koordinator Karen Ronge Baktoft.

Vilde bær, insekthotel og stærekasser

Blandt projekterne, som skolens elever løste i samarbejde med deres udenlandske gæster, var udformning af et gigantisk insekthotel, udplantning af skovjordbær i skolens gård og rejsning af en seks meter høj pæl med stærekasser. Alle sammen elementer der skal hjælpe med at øge biodiversiteten på skolens grønne områder.

- Hvor der tidligere var klippede græsarealer har vi i foråret sået vilde frø og skabt engarealer. I samme område etablerer vi også en sø, så både fugle, frøer og insekter får gode levebetingelser i skolens baghave. Området bruger vi også aktivt i undervisningen, hvor eleverne kan studere økosystemer på nærmeste hold, forklarer Karen Ronge Baktoft.

Eleverne har desuden udviklet informationsmateriale, der kan inspirere kommunens borgere til at blive endnu »vildere« i deres egne haver.